1. Home
  2. Community
  3. psiebe
  4. Kookboek Midden Oosten / Noord Afrika
Kookboek "Midden Oosten / Noord Afrika"

Kruidenmix om de standaard AH couscous een beetje op te peppen …  Lees verder »

Dit recept van Jamie heb ik wat aangepast. Resultaat: om je vingers bij op te eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is een Libanees gerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Prive-recept, gekregen van de kok van een klein restaurantje in Quarzazate in Marokko. Pittig en erg lekker, authentiek Marokkaans …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

1 krop sla verse kruiden (bijv. dille, munt kervel dragon peterselie) naar keuze verse munt bieslook 1 komkommer 1 kleine venkel 1 friszure appel pitjes van 1 granaat appel voor de dressing: granaatappelsap, of goede zoetzure azijn voor dressing (bijvoorbeeld vlierbloesem) olijfolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Geweldig aromatisch recept uit Egypte. …  Lees verder »

½ l groentebouillon 300 gr couscous 1½ dl olijfolie 1 komkommer 5 tomaten ½ bos munt 3 eetl. witte wijnazijn 1 theel. dijonmosterd 7 eetl. sinaasappelsap 3 eetl. limoensap zout cayennepeper 4 tenen knoflook 2 rode pepers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

1 grote kip in stukken 2 theelepels kaneel 2 theelepels venkelzaad 1 theelepel komijnzaad 1 theelepel chilipoeder 2 theelepels zwarte peperkorrels 2 theelepels zeezout 3 volle eetlepels bloem olijfolie 1 grote venkelknol grof gesneden het groen gehakt en achtergehouden. 1 rode ui gepeld en grof gesnipperd. 2of 3 kleine citroenen (ingelegd)in stukjes klein bosje verse rozemarijn grof gehakt. 150 gram farika of bulgur 1 wijnglas tequilla, wodka of witte wijn. 600 ml kippenbouillon of water klein kuipje creme fraiche of zure room  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Deze Kebab is genoemd naar de restaurateur die, naar men zegt, het recept heeft uitgevonden. Het is een populair gerecht dat veel in Turkse restaurants wordt geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Een lekker vleesgerecht uit de Turkse keuken, aanrader voor de culinaire padvinder. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Turks

Lams- of rundergehakt in knoflooksaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

De topper van mijn zusje in Griekenland, maar het is dan ook een authentiek Grieks recept van haar schoonfamilie uit Kato Garouna. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Dip van geroosterde aubergine. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch
Top