1. Home
  2. Community
  3. professoroud
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Lekker winters met een vleugje zomer... (zonder vlees, dus ook voor vegetariers) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Een leuk vegetarisch recept geschikt voor lunch maar ook als voorgerecht Je kan er ook gewoon een hartige taart mee maken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een relatief simpele salade met gerookte kip is er een in combinatie met appel en walnoten. Naast gerookte kipfilet zijn appel en walnoten ook gezonde producten om te verwerken in salades en ze zijn bovendien erg lekker! Je kunt dit gerecht eten als lunch of als hoofdgerecht. …  Lees verder »

De rest van het gezin kan er lekker verse worst bijeten.En kan ook het spekvet over de kapucijners gieten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker snel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1,5 kg aardappelen Peper Zout 200 gr magere spekreepjes 25 gr verse bieslook 125 gr creme fraiche 2 eetlepels mosterd 100 gr tomaten 500 gr kropsla, fijngesneden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

1,3 kg aardappelen, geschild en in stukken zout en versgemalen peper 1 bos bleekselderij, in smalle boogjes 200 g gerookte spekblokjes of -reepjes 150 g ontbijtspek of bacon 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm 125 ml crème fraîche of warme melk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

VOOR DE PREI 4 takjes peterselie 2x middelgrote prei of 4 kleintjes 2 eetl. boter zout en peper VOOR DE RIESLING MOSTERDBECHAMEL; 30 gr. boter 30 gr. bloem 200 ml witte wijn (Riesling) 300 ml melk 2 eetl. mosterd zout peper en suiker VOOR DE ZALM; 600 gram zalmfilet zonder huid 1 eetl. citroensap peper en zout  …  Lees verder »

Nasi,eenvoudig maar erg lekker en natuurlijk met pindasaus! LET OP: een pak snelkookrijst ,een dag van te voren koken en bewaren in de koelkast !!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke ambachtelijke pannenkoek uit Restaurant Berg en Dal te Hoog Soeren waar ik gewerkt heb. Deze pannenkoek is zeer geliefd en lekker vol van smaak. Het is in principe een hoofdgerecht, na deze pannenkoek zit je helemaal vol. Thuis maken is de pannenkoek natuurlijk heerlijk maar ik raad je nog steeds aan deze te proeven in het restaurant zelf. Hier gebruiken ze ambachtelijke pannenkoekenpannen en dat is niet te evenaren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Door deze witlofsalade heb ik witlof leren eten. Lauwwarm is deze het lekkerste. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een overheelijke maaltijd, die gemakkelijk klaar te maken is. 356 cals. - 14.8 vet - 2.9 verzadigd vet 11.9 suiker - 2.7 zout. Uit eten gaan hoeft niet meer. Net zelf klaargemaakt. 20-30 min bereiding, met 1 uur wachttijd, voor de smaak. ik maakte wat andes werg lekkers in de tussentijd (volgt binnenkort). Pepper is Paprika, in het Engels (om misverstanden te voorkomen) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Rijkelijk en lekker wokrecept  , geef er  eens geparfumeerde rijst bij met fruit …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een aparte smaak aan de bleekselderij door her karamelliseren. …  Lees verder »

Houd er rekening mee dat je de haas tenminste 12 uur laat marineren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Vanillesaus smaakt bijvoorbeeld heel lekker bij vla, pudding of chocoladetoetjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top