1. Home
  2. Community
  3. probeersel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Spaghetti Bolognese is in Nederland net zo ingeburgerd als een stampot of friet met een kroket. Maar wanneer mag een Bolognese saus zich nou écht Bolognese noemen? In ga het je vertellen. En natuurlijk deel ik een meer dan lekker spaghetti Bolognese recept met je.iDe Spaghetti Bolognese die in Nederland het vaakst wordt gegeten is het recept dat het meest lijkt op het recept dat de eerste Italiaanse emigranten in New York introduceerden aan het eind van de 19e eeuw. Dit recept is een pastasaus wat uit niet veel meer bestaat dan tomaten en gehakt, gegoten over spaghetti. In New York kreeg dit al snel de naam spaghetti Bolognese.Spaghetti Bolognese zal je in Italie niet op de kaart zien staanSpaghetti Bolognese is dus echt van Italiaanse afkomst, maar de roots van dit recept liggen in New York. In Italië zul je deze pastasaus dan ook niet snel op de kaart tegenkomen. Hoe noemen ze de saus in Italië dan? Nou, bijv. Ragu alla Bolognese of Tagliatelle al Ragu. Deze pastasaus verschilt wel wat met de saus die wij Hollanders maken: de knoflook ontbreekt net zoals de hele bakken champignons en voorgesneden groentepakketten uit de koeling van de supermarkt. Ook is het bij de Ragu alla Bolognese belangrijk dat deze een paar uur op het vuur staat, om goed op smaak te komen en in te koken tot een smaakvolle vleessaus. O ja, deze Bolognese saus wordt niet geserveerd met spaghetti, maar met tagliatelle. Doordat deze pastasoort breder is kan de saus beter hechten aan de pasta. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heel makkelijk en smakelijk gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Zeer lekker en aan te bevelen Dit gerecht heb ik in Polen gegeten en afgekeken van de mensen bij wie we in huis waren. (1 dag van tevoren klaarmaken) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Zeg stoofpeertjes en je denkt traditie ! Kook stofperen in wat water of nog lekkerder - in rode wijn. De stoofpeer Gieser Wildeman is in Nederland het meest geteelde stoof- perenras...   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een receptje die eenmaal geproefd zeker nog een keer wordt gemaakt bij mijn brunch of hapjestafel altijd een succes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zoals mijn oma peren kon stoven, kan niemand het: ze waren altijd prachtig rood en heel erg zoet en geurig. Oma stoofde ze altijd op het petroleumstelletje. En daardoor stoofden de peertjes heel zachtjes gaar. Ze stoofde de pitjes trouwens mee. Nu probeer ik de traditie voort te zetten, maar echt hetzelfde worden ze nooit. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 schijf ananas (uit blik) 2 eieren 125 g verse roomkaas 50 g spekreepjes 2 theelepels kerriepoeder 75 g geraspte belegen kaas 10 sprietjes bieslook 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

Een lichte maaltijd (p.p. 1200Kj / 290 Kcal/ 16 gr eiwitten/ 10 gr Vet/ 24 gr Kh) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

Dit rustieke Franse brood is gemaakt met zetseldeeg.De fermentatie(gistings)periode is vrij kort,waardoor het brood niet zo zuur is als sommige vergelijkbare broden.Het is ook lichter en iets minder taai.Recept uit het "Broodmachinebakboek"van Jennie Shapter …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Paella de mi madre …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Glazuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

150 gram boter 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1 eetl. citroenrasp 2 eieren 250 g zelfrijzend bakmeel 1 theel. kaneel of koekkruiden 100 ml melk 4 peren, geschild en gehalveerd 50 g pecannoten 1 eetl. honing  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Erg lekker perentaartje, de combinatie peer en chocolade blijft altijd onweerstaanbaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wel erg zout, dus niet eetbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Gehaktbrood met prei en kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

400 gr witvis, bekertje creme fraiche, bakje champignons, 1 ui, 1 paprika, 1 courgette, blik gepelde tomaatstukjes, p/z …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top