1. Home
  2. Community
  3. praline1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

1 1/2 liter kippebouillon 2 kipfilets stukje 2,5 cm gemberwortel 1 gesnipperde ui 6 shiitake paddestoelen 2 el lichte chinese sojasaus 2 el rijstwijn (of droge sherry) 3 el azijn 1 el sechuan hotbean sauce 1/2 tl peper 1 blikje bamboescheuten 100 g tofu 3 geklopte eieren 100 g in ringetjes gesneden bosui …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Lekker anders door de Baileys. Zonder eieren, snel klaar, goed voor te bereiden. Weinig ingredienten. Ideaal als je gasten krijgt. Leuk om te garneren met een lekkere Baileystruffel en wat frambozen. Denk aan de koeltijd. Het beste is het toetje de dag tevoren te maken.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Super lekker romige quiche. Extra lekker door de toevoeging van de gedroogde tomaatjes en de kruidenroomkaas. Al vaak gemaakt en iedere keer weer wordt het recept gevraagd. Lekker als borrelhapje, maar ook heerlijk op een buffet of als lunchgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het is herfst en het wordt v.a. woensdag guur. Herfst associeer je met paddenstoelen. Daarom heb ik mijn lekkere quiche weer eens gemaakt. Paddenstoelen, kip en kazige room is een heerlijke combinatie. Het deegje is lekker luchtig. Deze quiche misstaat niet als lunch, maar is ook een perfecte hoofdmaaltijd. Heel erg machtig is hij niet. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

10ml olyfolie - 1 knoffelhuisie, geskil - 250g streepspek, in repies gesny - 375g spaghetti - 2 eiers - 2 eiergele - 60ml gerasperde parmesaankaas - sout en varsgemaalde swartpeper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Koud buiten? Heet van binnen. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke smeuige pecan pie! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Montignac op klompen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Montignac

Montignac op klompen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Montignac

Deze stoganoff van mager rundvlees is eiwitrijk en koolhydraatarm. Deze combi is licht verteerbaar en lekker voedzaam. Het zorgt meteen voor een royale portie B-vitamines, ijzer en zink. Nog slank ook! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verrukkelijke koekjes zacht, boterig, zoet.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Na een heerlijke vakantie in Thailand zijn wij verslaafd geraakt aan de Thaise keuken. Na lang zoeken hebben we dit heerlijke originele recept gevonden. Dit moet je maken, genieten en je in Thailand wanen. Lekkerder dan dit vind je hem nergens! Dit is echt pittig met de hoofdletter p van pepers! [Heerlijk!] …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

2 koolrabi`s geschild 2 stevige appels (bv Jonagold of Elstar) 200 gram geitenkaas 2 eetlepels olijfolie met Toscaanse kruiden van Oil & Vinegar 2 theelepels dipper `Tuscany Blend` van Oil & Vinegar 2 eetlepels honing met walnoten van Oil & Vinegar 10 walnoten fijn gehakt (uit honing met walnoten) Verse peper en zout naar smaak …  Lees verder »

Top