1. Home
  2. Community
  3. poezemientje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

  Van mijn vriendin Jean uit Cornwall kreeg ik een receptenkaart toegestuurd met een recept van gevulde koeken. Op de receptenkaart stond een Engels merk Lemon curd en de koeken werden uiteraard gevuld met de lemon curd van dat merk. (hier niet verkrijgbaar) Ik had nog eigengemaakte lemon curd in de vriezer maar als je geen zin hebt om het zelf te maken het is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te koop. Maar de Engelse of mijn zelfgemaakte Curd vind ik toch het lekkerste. Je zou ze ook kunnen vullen met bvb een jam die je lekker vind. Ik heb het recept uiteraard vertaald en in het recept wordt Caster Sugar gebruikt en heel vaak wordt deze suiker vertaald (op tv en in boeken) als basterdsuiker maar dat is het dus niet! Castersugar is gewoon fijne kristalsuiker en (o.a.) ook te koop bij AH en de Lidl, deze suiker heeft een fijnere structuur en lost sneller op dan gewone kristalsuiker die een grovere korrel heeft. Heb je geen fijne suiker neem dan gewone en je kunt toch de koeken maken.    …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

  Van mijn vriendin Jean uit Cornwall kreeg ik een receptenkaart toegestuurd met een recept van gevulde koeken. Op de receptenkaart stond een Engels merk Lemon curd en de koeken werden uiteraard gevuld met de lemon curd van dat merk. (hier niet verkrijgbaar) Ik had nog eigengemaakte lemon curd in de vriezer maar als je geen zin hebt om het zelf te maken het is tegenwoordig in bijna iedere supermarkt te koop. Maar de Engelse of mijn zelfgemaakte Curd vind ik toch het lekkerste. Je zou ze ook kunnen vullen met bvb een jam die je lekker vind. Ik heb het recept uiteraard vertaald en in het recept wordt Caster Sugar gebruikt en heel vaak wordt deze suiker vertaald (op tv en in boeken) als basterdsuiker maar dat is het dus niet! Castersugar is gewoon fijne kristalsuiker en (o.a.) ook te koop bij AH en de Lidl, deze suiker heeft een fijnere structuur en lost sneller op dan gewone kristalsuiker die een grovere korrel heeft. Heb je geen fijne suiker neem dan gewone en je kunt toch de koeken maken.    …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

2 peren 0.5 citroen (alleen het sap) 100 g boter (op kamertemperatuur) 4 eieren 150 g amandelpoeder (Estudiantes) 2 eetl. amandelschilfers 180 g bloem 150 g bloemsuiker 30 g suiker 5 eetl. abrikozenconfituur …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Rondo`s zijn een soort van gevulde koeken, dit recept is goed in een cup cake tray te maken. …  Lees verder »

* 100 gr speculoos(speculaaspasta) * 250 gr mascarpone * 2 eieren * 15-20 speculaasjes * 5 eetl amaretto * 100 gr suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Pizzadeeg …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

123 Koekjes zijn koekjes waarbij je maar 3 basisingredienten nodig hebt. Dat maakt dit recept makkelijk en ook goedkoop. Maar los daar van zijn ze verslavend lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Ontbijtkoek uit de winkel smaakt me niet altijd. Deze ontbijtkoek vind ik heerlijk. Je kunt er lekker mee variëren door er bijvoorbeeld gember, noten, gedroogd fruit door te mengen of de koek te bestrooien met greinsuiker. Het recept van Rudolph was voor een grote koek. Ik heb de hoeveelheid gehalveerd voor een kleinere koek. Ik heb nog een mespunt zout toegevoegd omdat ik vind dat dit bij zoete gerechten de smaak verbeterd.De lange baktijd is de koek echt waard! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept kreeg ik van mijn schoonzusje. Het circuleert al jaren in haar familie en sinds ik het recept heb, heb ik het ook al regelmatig doorgegeven. Omdat er geen melk in het deeg wordt verwerkt is het resultaat enigszins cakeachtig. De wafels zijn goed te bewaren in een koektrommel. Ze zijn niet bijzonder geschikt om in te vriezen. Er kunnen ongeveer 10 wafels worden gebakken van de opgegeven hoeveelheid ingredienten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Herfstsmaken op je bord, maak in nog géén 20 minuten deze mini taartjes. Ze doen het prima bij de koffie en bij de thee want je snoept er zo 2 of 3 weg. Ook leuk op een buffet als dessert en met kerst straks. Echt herfstige smaken. Heel makkelijk te maken en lukt altijd. Proeven en smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijke appel kwark koeken voor bij de koffie of thee. …  Lees verder »

Met dit recept heb je 6 heerlijke eierkoeken, ik heb het verdubbeld. Volgende keer als ik ze maak zal ik er een foto bij plaatsen.Inmiddels een foto bijgeplaatst,beetje geexperimenteerd met bakken, grote en kleine eierkoeken gemaakt, oven iets hoger dan worden ze wel bruiner maar toch ook wat droger. De lichtere koeken vind ik persoonlijk toch lekkerder,ze zijn dan iets kleffig en blijven ook langer goed. …  Lees verder »

Lekkere brosse spritsjes. Nog lekkerder worden ze als je ze voor de helft in de gesmolten chocolade doopt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zandtaartdeeg als bodem van bijvoorbeeld vruchtentaartjes ( 6 stuks) en amandelkoekjes. …  Lees verder »

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De taart afgelopen weekend gebakken. In één dag helemaal opgegeten. Iedereen was verrukt van de smaak. De taart is lang houdbaar. Ingepakt in alumiumfolie of in een bewaardoos zeker 3 weken houdbaar. De taart is niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Taartbodem 250 g patentbloem 175 g koude boter 125 g suiker snufje zout Witte chocoladesorbet 75 ml citroensap 50 ml sinaasappelsap 2 blaadjes gelatine 5 eieren 180 g suiker 150 ml crème fraiche Bovenkant 100 g witte chocolade 50 g suiker 200 ml water Garnering 50 g gepelde pistachenootjes 1 eetlepel olijfolie ½ eetlepel citroensap …  Lees verder »

Frans streekgerecht, oorspronkelijk met frambozenjam, maar ik gebruik halvajam anders vind ik het te zoet, ook de hoeveelheid suiker in het recept heb ik verminderd. eigen foto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top