1. Home
  2. Community
  3. pippismulkous
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Even geen recept voor 4 personen. Ik ben alleen met klein budget én een kleine eter (85 gr per bal) De hoeveelheden in de winkels zijn afgestemd op gezinnen, zo ook de aanbiedingen...maar wát moet ik in mijn up met een kilo gehakt? 14 dagen ballen eten? half ei weggooien óf dik 900 gram invriezen? Mij lukt het ook niet om een mindere hoeveelheid kruiden toe te voegen want 3 gram oid snapt mijn weegschaal niet, gevolg dat óf de bal te gekruid óf te flauw is. Ik ga voor het gemak en maak van een kilo een lading ballen welke ik invries en zodra nodig in de airfryer en hóp klaar! (Kan natuurlijk ook in de braadpan maar dan wel eerst ontdooien) "ók heel handig als je eens trek hebt in een broodje bal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Huli is Hawaiiaans voor draaien of keren , wist ik ook niet maar gelukkig is daar het grote interweb. Meestal wordt dit dus gemaakt met een hele kip aan het spit of op de bbq , Heb ik niet en kan ook anders , de lange tijd is te danken aan marineren , het bakken is het probleem niet .  je moet er wel even bij blijven , want keren moet je even goed wel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Iedereen kent wel het Zeeuwse spek, dun gesneden plakjes voor op brood. Je kunt het ook zelf maken, vreselijk lekker warm en koud. Dus als je een keer wilt scoren en niks te doen hebt dan is dit wat lekkers. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Murghi aur Palak is een verrukkelijke combinatie van kip en spinazie met venkel ,koriander en chilipepers …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Wij Nederlanders zijn de laatste jaren een druk kokend volkje geworden.koken, bakken is hip, 3 sterren restaurants, en chefs die internationale wedstrijden winnen.dat is allemaal leuk en aardig, maar waar nog het meest over gesproken en geschreven wordt is en blijft de gehaktbal.wat is er toch met dit stukje vlees wat ons zo bezig houdt,  is het de techniek, de ingrediënten? op mijn zoektocht naar DE bal, kwam ik heel veel verschillen tegen, maar ook aardig wat overeenkomsten.  De Librije bal wordt geroemd, maar ook de ballen van mijn buurvrouw...alles is relatief. over een paar dingen zijn we het wel eens, ketjap en mosterd dat moet er in. ze moeten luchtig en sappig,  luchtig is een techniek, sappig is een dingetje. internet is eindeloos, maar na ik gok een uur of 16 speuren naar ballen, zweeds, amerikaans, engels etc. denk ik dat ik het recept heb voor de ultieme bal. nou is het leuke, dat denkt namelijk iedereen, maar goed, ik heb de beste recepten gecombineerd, gemixt, en aangepast. ten eerste de ballen moeten onder jus , nogmaals de lekkerste bal die ik heb gegeten was in een amsterdams cafe rond een uur of 5, en die bal had dus bijna de hele dag in de jus gelegen, tijd was/is dus belangrijk. een olie stel is bijna noodzakelijk,na wat spelen met de ingrediënten heb ik alles gehalveerd, de helft in de bal, de andere helft erbuiten.in de jus dus. ik ben er nog niet uit of ik kalfs of runderfond lekkerder vindt, dat moet u zelf maar besluiten. maar dan, de bal. er is tegenwoordig gehakt te koop wat extra mager is, aangelengd met soya, wat voor een zeer laag vet % zorgt, het spijt me, maar dat willen we niet bij een bal. rundergehakt moet wettelijk een bepaald vetpercentage hebben, maar das zo laag dat je dat eigenlijk ook niet wil, het levert gewoon droge ballen op , …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Als je gepocheerde kipfilet ergens in wilt verwerken dan wil je wel dat het sappig is. Het is eenvoudig maar je moet het even weten. Met dit "recept" krijg je een lekkere sappige kipfilet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Turkey Wellington bereid door Jamie Oliver in zijn kerstspecial Christmas with Bells on aflevering 1. Voor mensen met een kleinere oven en/of minder mensen zodat je geen hele kalkoen hoeft te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit recept heeft mijn moeder ooit gekregen van een oudere vlaamse dame die het weer van haar moeder had. Het zou kunnen dat mijn moeder ooit al eens iets aangepast heeft maar in ieder geval super lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Gegrilde biftekia …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Griekse gehaktballetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Pleskavica is een heerlijke hamburger voor bijv. op de barbecue …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Balkan

2 el olijfolie, 750 g magere runderriblappen, 3 el bloem gekruid met zout en peper, 9 sjalotten gehalveerd, 125 g dobbelsteentjes spek of panchetta, 4 tenen knoflook gehalveerd, 750 ml rode wijn (absoluut geen zoete), 2 takjes verse tijm, 1 el tomatenpuree, 250 g kleine champignons, zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

lijkt me heerlijk …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Braziliaans

Gehaktrolletjes die op de Balkan gegeten worden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Dit recept is een variatie op Perzische eend met walnoten. De vulling is zachtkruidig en vol van smaak. De sinaasappelschil geeft een lekker fris citrusaroma …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Sappige, gekruide vleesballetjes in smeuige tomatensaus. Maak kleine balletjes, die u in de verleiding brengen om ze in een keer in uw mond te steken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans
Top