1. Home
  2. Community
  3. pippismulkous
  4. Kookboek Taart
Kookboek "Taart"

Een appeltaart op een andere manier! Net dat ene andere ingredient erbij wat het zo speciaal maakt. Heerlijk fris en afkomstig uit Duitsland. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Ik heb er altijd al van gehouden, de hartige, krokante, hap verpakt in bladerdeeg. Eigenlijk een beetje Engels, maar niks is er lekkerder op een koude, mistige dag als deze troosteloze novemberdag. We hadden prei zat en de kipfilet moest op en daar is deze uit ontstaan. Lekker in het weekend bij de openhaard met een glaasje heerlijke rode wijn. Als kind voeger heb ik dit soort gerechten altijd al een ware traktatie gevonden. Voorbereidingstijd ongeveer drie kwartier, baktijd nog eens een klein half uur, maar dan heb je ook wat. Dit is echt heel lekker, eet smakelijk en ik hoor het graag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

80g bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1 mespunt zout, 3 eieren, 60g + 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 sinaasappel, 25g amandelen, 100g boter, 50g tarwe griesmeel(Koopmans), 200g gemengd rood fruit. …  Lees verder »

De bereiding van dit gerecht duurt 25 minuten EN MINIMAAL 4 UUR WACHTTIJD. …  Lees verder »

Lekkere taart met gehakt en groenten, gemakkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Citroentaart met Karamel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

500 gr pastry vellen bevroren. 3/4 kop gesmolten roomboter. 1/2 k fijngehakte pistache noten. Voor de vulling: 2 eiwitten. 1/2 k witte basterdsuiker. 2 k walnoten fijngehakt. 2 k amandelen zonder vel fijn gehakt. 1 tl rozenwater. Voor de siroop: 2 k suiker. 1 1/2 k water. 1 tl citroensap. 1 tl sinaasappelsap. 1 tl rozenwater. 1 pijpje kaneel ca 8 cm. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Traditioneel Grieks nagerecht, ook gedurende vasten veel gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een heerlijke pitta met 2 vullinge, de kinderen zijn er dol op. Fijn in het trommeltje mee naar school. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Grieks gebak met filodeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

De Dudok appeltaart is wereldberoemd. Dit originele recept van Sereni Horton (de vrouw die in dienst bij Patisserie Dudok in Rotterdam dit recept bedacht heeft) heb ik een beetje naar mijn eigen hand gezet. Et voila... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een quiche met een bijzondere vulling, weereens wat anders! De kip kan weggelaten worden of vervangen door een vleesvervanger als je liever vegetarisch eet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De enige echte ouderwets lekkere appeltaart …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een toptaart met appels, bitterkoekjes én apfelkorn! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Al vast een tip voor de sint. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top