Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.
Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam.
Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken).
Eet smakelijk (buon apetito)
Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden.
Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.
Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar. …
Lees verder »
Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …
Lees verder »
La frittata di pasta is een stevige en smakelijke omelette die, waarbij je overblijfselen gekookte pasta makkelijk kunt recyclen. Ideaal als voorgerecht of aperitief (in kleine blokjes) maar ook heerlijk als hoofdmaaltijd wanneer je wat later thuis komt en geconfronteerd wordt met een lege koelkast. Ik geef je het recept zoals ik hem zelf erg lekker vind, maar natuurlijk kunnen alle ingredienten veranderd en aangepast worden aan je eigen smaak! …
Lees verder »
Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …
Lees verder »
Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden!
De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …
Lees verder »
250 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
2 el Olijfolie Classico
1 tl gedroogde oregano
3 el Olijfolie extra vergine
4 sneetjes ciabatta of boeren witbrood
2 el grof geraspte Parmezaanse kaas
1 el fijngesneden peterselie …
Lees verder »