1. Home
  2. Community
  3. pieke_a
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

750 gram aardbeien 150 gram witte basterdsuiker 1/8 liter dunne slagroom 1 dl aardbeienlikeur 1/8 liter opgeklopte slagroom met suiker 4 bollen vanilleroomijs …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke Portugese stoofschotel. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

Heerlijk potje met o.a kipfilet, spitskool en witte bonen. Dit potje hoeft niet speciaal in een Cataplana gemaakt te worden, het kan ook in een braadpan met deksel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Schelpdieren in Algarve-stijl; worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan. Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg. Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde als Quinta da Avelada, die u zo met grote teugen opdrinkt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Heel makkelijk en erg lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 blik mangoschijven (439gr)2 el olie1 rode paprika, in stukjes1 groene paprika in stukjes1 ui, in dunne partjes2 cm verse gemberwortel, fijngehakt2 el medium dry scherry3-4 el ketjap manis2 el allesbinder600gr tilapiafilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Oke, het is even werk, maar ze zijn zo lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

30 gram boter - 1 eetlepel olie - 12 zure uitjes - 3 plakken bacon zonder zwoerd - 12 kleine champignons - 1 wortel - 1 ui - 2 kilo kip - 2 eetlepels brandy - 500 ml droge rode wijn - 185 ml kippenbouillon - 1 bouquet garni - 2 eetlepels bloem - 2 eetlepels extra boter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Deze goedgevulde maaltijdsoep is beslist niet zwaar en heerlijk pittig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

500 gram sucadelappen, 100 gram gekookte ham,100 gram boter, 1 appel, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 6 jeneverbessen, 1 glas witte wijn, 12 zilveruitjes, zout, peper, paneermeel, aardappelpuree, 1 dl warm water …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

4 ajuinen, 3 preien, 3 kleine aardappelen, 2 doosjes diepvrieskervel, 2 bouillonblokjes, 3 liter water, peper en zout, boter, 1 kopje rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

1 ui 1 stuk prei 1 grote aardappel 25 g boter 1.5 l bouillon 1 bosje kervel 1 a 2 lepels gekookte rijst eventueel scheutje room …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

- 400 gram rundertartaar - 4 eetlepels olijfolie - 2 flinke uien - 2 tenen knoflook - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 zakje hacheekruiden - 1 klein blikje tomatenpuree - 500 gram zuurkool - 2 goudreinetten - 700 gram aardappelpuree - paneermeel - vlokjes margarine  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

*4 sjalotjes *1 appel *75 gram boter *1 theelepel gedroogde rozemarijn *1 parelhoen *zout *125 gram spekreepjes *500 gram wijnzuurkool *peper *3 plakjes vetspek …  Lees verder »

Parelhoen is een iets luxere variant van onze alombekende kip. Wilt u een recept dat wat exclusiever is dan anders... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijke herfststoofschotel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Asperges, sinaasappels en Boeren Goudse kaas gaan heel goed in een salade samen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

750 g krieltjes 125 ml creme fraiche 125 ml boerenyoghurt 1 klein potje zoetzure augurken, in plakjes 3 el verse dille, gehakt 3 lente-uien, in reepjes 100 g bacon, krokant gebakken en grof gehakt zeezout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

In Vlaardingen gingen mijn vader en ik altijd de nieuwe haring halen: de beste van Nederland, volgens ons dan ;-) Dit Vlaardinger haringhapje is een altijd een succes bij de borrel …  Lees verder »

Voorafje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees
Top