1. Home
  2. Community
  3. piculie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

* 2 eieren, * 3 uien, * 20 cl room, * diepvries bladerdeegvelletjes, * 30 gram boter, * 100 gram geraspte kaas, * nootmuskaat, zout en peper, * 1 eetlepel bloem …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pittige kleine eenpersoons-taartjes die heerlijk zijn bij de borrel. Eindelijk eens een hartig taartje voor diegenen die niet van kaas houden. De taartjes kun je ook als voorgerecht geven. Bron: Twaalf maanden lekker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk en makkelijk lunch of voorgerechtje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1 muffinvorm emt 12 vakjes olie, om in te vetten 12 plakjes bladerdeeg voor hartige taart 1 pak bladspinazie ontdooid en zeer goed uitgelekt 12 gedroogde tomaatjes fijngehakt 400 gram zalmfilet 1 dl room of melk 1/2 pak gepureerde tomaten 3 eieren peper en zout …  Lees verder »

Italiaanse klassieker als borrelhapje gepresenteerd: toen ik ontdekte dat het formaat van een kerstomaat exact gelijk was aan een mini-mozzarellabolletje maak ik sindsdien deze borrelhapjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Succes verzekerd: makkelijk te maken, liefst een paar dagen van te voren en erg lekker met de bosbessen-portsaus. Goed voor 20 plakken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een lekker licht soepje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

1 struik bleekselderij*1 ui*30gr boter*1 el.bloem*3/4 liter groentebouillon(van tablet)zout(vers gemalen peper*100gr gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas* 1.1/2dl melk*2el.gesnipperde basilicum of peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

25 g boter 1 grote ui, fijngesneden 1 selderijknol, in blokjes van 2 cm 1 1/2 l groentenbouillon zout witte peper 3 el truffelolie 5 el slagroom, lobbig geklopt 2 el fijngesneden peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

6 grote jakobsschelpen, versgemalen peper en zout, bloem, olie, 100 gram groene asperges, 50 gram hoorntjes van overvloed, 1 bos basilicum, versgemalen peper en zout. Voor de dressing: 6 ansjovisfilets, 50 ml visfond, 1 theelepel fijne dijon mosterd, 1/2 theelepel honing, 2 eetlepel champagneazijn, 1 kleine eierdooier, 150 ml zonnebloemolie, peper. …  Lees verder »

200g tagliatella 2 el olijfolie 2 kipfilets 3 dl kippenbouillon van tablet 2 el Nolly Prat(droge vermouth) 50g roquefort, als je het lekker vindt mag meer ook. 3 el creme fraiche 1 el fijngesneden bieslook 400g verse spinazie peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk makkelijk recept. Het makkelijke hiervan is dat je het allemaal in huis kan hebben, alle ingredienten zijn lang houdbaar en zo heb je altijd iets aparts in huis voor onverwachte eters. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een exclusief voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

 …  Lees verder »

Een warme gekarameliseerde ananas, dat smaakt net zo heerlijk als het klinkt. De intense ananassmaak wordt door het roosteren met de poedersuiker nog eens extra geaccentueerd. …  Lees verder »

Top