1. Home
  2. Community
  3. petravdr
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept heb ik geleerd tijdens het werken in een grieks restaurant. Ik werk bij dit recept niet met exacte hoeveelheden, omdat ik dit nooit gemeten heb. Het gerecht is machtig en vereist nogal veel werk, maar het is de moeite waard. De saus die je er eventueel bij kunt geven zet ik op een aparte receptuur (zie turlu) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Een tulband, maar wat voor een....... Super toch! En zoals gewoonlijk: niet te moeilijk, maar wel om te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Klassieker. Vanaf de 16e eeuw speelde het geslacht Stroganoff een belangrijke rol in het Rusland van de tsaren. De Stroganoffs bezaten landgoederen, steden en fabrieken. Ook op militair terrein spraken ze een woordje mee. Op hun advies werd Siberie aan de tsaar onderworpen. Een van de graven Stroganoff leerde op een inspectiereis naar deze provincie een heerlijk vleesgerecht kennen. Terug aan het hof zette hij het de tsaar voor: "Boeuf Stroganoff" was geboren. In de loop der jaren is Boeuf Stroganoff ook buiten Rusland een geliefd gerecht geworden. Tot op de dag van vandaag staat het overal ter wereld op de kaart in restaurants en veel chef-koks hebben er hun variatie op bedacht. Hier het originele recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een stoofgerecht met lamsschenkel, die u waarschijnlijk moet bestellen bij uw slager. Vraag dan om vers lam. Natuurlijk kan dit gerecht ook worden gemaakt met diepgevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Gebruik dan lamsbout of lamsschouder. Dit vlees zal zo′n twee uur nodig hebben om gaar te worden. Het is een recept van Tineke Sluijters uit het dagblad Trouw. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Even geduld tijdens het stoven maar dan heb je boterzacht lamsvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze is een Zuid-Afrikaanse recept. Zuid-Afrika is een land met een fusion keuken en deze is een gerecht uit Natal met typische Indische invloeden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediĆ«nten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediĆ«nten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

De geroosterde zwoerd kant moet zeer krokant zijn. Mijn grootmoeder had hier altijd een probleem mee, maar door de moderne hete luchtovens met grill krijg je het heel makkelijk voor elkaar. Je moet het vlees bij slager bestellen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Heerlijke chocolade cheesecake. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1/4 rode paprika 2 sneetjes oud witbrood 250 g kipfilet 3 eetlepels slagroom 2 eieren 1 eetlepel citroensap 1 theelepel tijm 2 eetlepels fijngesneden vers basilicum 4 eetlepels fijngeknipte peterselie zout peper 1 theelepel bouillonpoeder 1 pak cannelloni 1 blikje gezeefde tomaten 2 mozzarellakaasjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Italiaanse gehakttaart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Tomaatjes, feta, pesto en rucola vormen samen een heerlijk fris borrelhapje. Je kunt het hapje een dag tevoren klaarmaken. De feta moet plm. 12 uur marineren in de pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top