Kan ook prima als bbq gerecht … Lees verder »
- 10-20 min.
- Marokkaans
Kan ook prima als bbq gerecht … Lees verder »
HARTIGE FLAPJES Deze Turkse flapjes met een vleesvulling worden meestal met 'borek hamuru' ( borek deeg, yufka) gemaakt, maar bladerdeeg is een goede vervanging … Lees verder »
Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur bakken. … Lees verder »
Met feta of gehakt en spinazie Uit Turkije … Lees verder »
Heerlijke filodeegrolletjes met geitenkaas! Maak er gerust veel en vries ze tot gebruik in. Börek, met de klemtoon op de laatste lettergreep en een harde k, is de algemene naam voor allerlei soorten 'gevuld' brood; sigara spreekt voor zichzelf. … Lees verder »
Deegrolletjes gevuld met fetakaas … Lees verder »
Turkse aardappelsalade -> aanrader … Lees verder »
Zie ook duizend en een hapjes deel 1 en 2 … Lees verder »
Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is … Lees verder »
2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak. … Lees verder »
Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker. … Lees verder »
Couscous met lichtzoete honing-tomaten saus, geitenkaas, walnoot en broccoli … Lees verder »
Couscous met biefreepjes, sonja bakker recept … Lees verder »
350 g couscous 500 g sperziebonen 2 rode Spaanse pepers 3 eetlepels olijfolie 350 g gehakt 1 teentje knoflook 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) zout peper … Lees verder »
Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. … Lees verder »
Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. … Lees verder »
Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol … Lees verder »
ROOMKAAS IN OLIE Op de toonbanken van bijna ieder koffiehuis in het Midden-Oosten zie je wel zo'n grote glazen potten met daarin kleine ronde kaasjes, glimmend in de olijfolie. Vaak zie je die potten ook op de schappen in de winkels. Rol de kaasjes door wat verse kruiden of paprikapoeder en je hebt een heerlijk Arabisch ontbijt . … Lees verder »
Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. … Lees verder »
Labanah: In de Arabische landen smeert men deze pasta op het brood, maar deze saus is ook heerlijk bij rauwe groenten of geroosterde vis of vlees. … Lees verder »