1. Home
  2. Community
  3. pepertje11
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

DIT IS EEN RECEPT VOOR DE GEMAKKELIJKE KOK OF KOKKIN. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1 kilogram tam of wild konijn, 150 gram in blokjes gesneden ontbijtspek, 3 deciliter rode wijn, zout, peper, bloem, 75 gram boter, 1 schoongemaakte en fijngesneden ui, 1 in plakjes gesneden worteltje, ? in blokjes gesneden selderieknol, 2 eetlepels Cognac, 3 kruidnagels, 1 laurierblad, mespuntje gedroogde tijm, 1 eetlepel wijnazijn, 2 theelepels suiker. …  Lees verder »

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten! Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediĆ«nten voor de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Voor als het wat kouder wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 1/2 kilo aardappelen schillen in stukken snijden gaar koken . 1pond zuurkool met de 2 ons magere spekblokjes 50 gr. roomboter 1ui klein gesneden paprika poeder 1/2 theelepel kerrie poeder 1/2 theelepel djahe poeder 1 /2 theelepel nootmuskaat 1/2 theelepel zeezout ananas stukjes (uit het kleinste blikje ) zachtjes stoven voor een ca. 1/2 uurtje . Alles bij de gekookte aardappelen stampen . nu nog 2 ons magere spekjes zachtjes bruin bakken en er over heen strooien . Als je bezoek krijgt makkelijk van te voren klaar te maken de volgende dag is de stamppot nog lekkerder . Heerlijk met een Rookworst of Karbonade en een koele Riesling.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hollandse Boerenkoolstamp maar dan volgens de snelle methode, in 20 minuten klaar! (de boerenkool wordt niet gekookt, maar gebakken) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Kipfilet zoals deze `vroeger` bereid werd in een heerlijke jus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke kipfilet met een krokant jasje!! Ik kreeg dit gemakkelijke recept van een vriendin van mij. Het is weer eens wat anders dan die krokante kipfilets uit de supermarkt!! En de kinderen zullen er van smullen!!!!!!! Eet smakelijk!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept Jamie Oliver: kipfilet met parmezaan en rauwe ham Dit is het recept dat Jamie gister tijdens de boekpresentatie van zijn nieuwste boek Jamie`s Kookrevolutie leerde aan vier mensen. Deze 4 mensen moesten op hun beurt dit recept weer aan andere mensen leren, die het ook weer aan anderen leren moesten. En zo heb je in een paar regels het beeld dat Jamie Oliver voor ogen staat om iedereen, ook de fervente niet-kokers onder ons, te leren om een degelijke (proper zei hij zelf) maaltijd te bereiden en daar nog een beetje lol in te krijgen ook. jamie oliver kipfilet met parmezaan en rauwe ham Mijn bescheiden bijdrage is in elk geval dat ik jullie dit recept geef. Ik heb het zelf gisteravond ook gemaakt en het is erg lekker en snel te maken. De fotol aat niet mijn resultaat zien, maar dat van Anthonie Kamerling gistermiddag tijdens de perspresentatie. En het recept is ook nog eens erg leuk om een ander te leren, omdat je de kipfilet met een pan plat moet slaan. Daar wordt de kipfilet dunner van, zodat ie sneller en gelijkmatiger gaart. KIPFILET MET PARMEZAAN EN RAUWE HAM uit Jamie`s kookrevolutie jamies kookrevolutieIngredienten voor 2 personen: * 2 enkele kipfilets * 4 plakken Italiaanse rauwe ham (proscuitto) * 30 gr parmezaanse kaas * 1 citroen * verse tijm, peper Bereidingswijze: Leg de kipfilets op je werkblad en maal er wat peper over. Rasp (ongeveer eenderde van) de schil van de citroen (alleen het gele deel) en verdeel deze over de kipfilets. Ook de blaadjes tijm kan je erover verdelen. Rasp ook de parmezaanse kaas en verdeel deze ook over de kipfilets. Leg dan de plakken rauwe ham over de kip en laat ze daarbij iets overlappen. Laat de ham ruim over de kip hangen. Bedek dan de kip met plastic folie en pak dan een stevige pan met een steel. Sla hiermee de kipfilet met een paar rake klappen plat tot ca 1 cm dikte. Verwarm in de koekenpan vervolgens een scheut olijfolie en leg de kip hierin met de ham naar onder. Op redelijk hoog vuur laat je deze dan krokant worden en dan draai je de kip om. In totaal bak je de kip aan beide kanten een minuut of drie. Haal de kip uit de pan, laat `m nog even rusten en snijd `m dan in schuine plakken. (En leg `m nog even terug in de pan als de filet nog rauw van binnen blijkt.) Jamie Oliver serveerde deze kip op een bedje van gemengde sla, waarover hij wat citroensap en olijfolie sprenkelde. Hij husselde - met elvenvingers, dus heel licht en luchtig - de sla en serveerde hierop de kip. Ik bakte er ook nog wat krieltjes in de schil bij (het zakje een paar keer inprikken met een mes, 7 Ć  10 min in de magnetron en daarna nog even bakken in olijfolie en boter, bestrooien met zout). …  Lees verder »

12 diepgevroren tongfilets 1 glas droge witte wijn 70 g boter 1eetlepel bloem 150 g champignons 1 citroen 1 blokje visbouillon opgelost in een glas water 200 g verse room tijm, laurier 1 sjalot zout, peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Heerlijke zachte kokoskoekjes voor bij de thee, koffie of zomaar als je zin hebt in wat lekkers! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijk tussengerecht …  Lees verder »

Dit sausje kun je als basis nemen voor bijna al je vissauzen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze pindasaus is echt indonesisch, dit is echt de lekkerste pindasaus die ik ooit geproefd heb.En iedereen die hem proeft is het met mij eens. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

De rijst een dag van te voren al koken . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top