1. Home
  2. Community
  3. pejejaru
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een snel, smaakvol en Aziatisch getint gerecht! Heerlijke zalm teriyaki met gewokte Chinese kool en paprika erbij. Koolhydraatarm maar toch met heel veel smaak. Dit toppertje zet je in 20 minuten op tafel.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

=18pxEen feestelijk hapje met krab, curry en appel. Perfect voor een etentje met vrienden, Kerstmis, Pasen of elke andere feestelijke gelegenheid.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik gaag opmaken. Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk! Je maakt nooit genoeg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

4 eendenborstfilets zonder vel.2 preiwitten.Olijfolie.Peper en zout. VOOR DE MARINADE:100ml sojasaus.100ml hoisinsaus.50ml acaciahoning.50ml rijstwijnzijn.50ml oestersaus.VOOR DE SAUS:2dl bruine fond.1dl appelsap.1 eetlepel balsamicoazijn.1 appel, in stukjes.1 theelepel ijskoude boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Volgens de maker van dit recept zijn de  chiu chow chili olie en de  premium oestersaus van Lee Kum Kee een onontbeerlijke aanwinst in de Chinese keuken.   We zullen het gaan proberen zodra mijn 2  andere flesjes leeg zijn. Ik heb er alvast naar gekeken maar Appie had wel de oestersaus maar niet de chiliolie. Waarschijnlijk moet je daarvoor naar de toko. Ook zonder deze 2  "uitzonderlijke" producten heeft het ons uitstekend gesmaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

De rode curry en de koriander geven het gerecht een Thaise touch. Toch zijn de ingredienten gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar. Makkelijk als je een keer niet in de gelegenheid bent hebt om meerdere winkels te bezoeken. Door de verse groenten is het toch een verantwoorde maaltijd. Omdat je rundergehakt gebruikt is het ook een slank-gerecht. Ideaal dus als je eens een keer weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

In het dinerpakket van onze zoon en dochter om met Pasen op gepaste afstand toch samen te kunnen eten, zat ook een verpakking zwarte olijvencrumble. Ik ben op zoek gegaan naar dit verrukkelijk, smakelijk, zwarte goedje om het zelf te maken.Het blijkt een hele eenvoudige kwestie te zijn. Alleen drogen in de oven ( geduld ) en dan met de blender fijnmalen. In een schoon potje mikken en voilà. Te gebruiken op en in salades en om pastagerechten mee te verrijken. Kortom een ideale smaakmaker, die niet in je keukenkastje mag ontbreken. Is niet alleen heerlijk van smaak ( mits je van olijven houdt) , maar oogt ook  prachtig om een gerecht stijlvol te decoreren Enkele kruimels zijn vaak al voldoende. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit Italiaans ovenschoteltje leent zich uitstekend voor restverwerking van overgebleven groente uit de groentelade. Harde groente ( zoals de peen) even blancheren. Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poederDeze  olijven crumble is heel simpel te maken en voegt echt iets toe aan Italiaanse , maar ook aan andere gerechten en is ontzettend lang houdbaar.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk stoofpot van een van mijn favoriete topkoks. Het bittertje van het bier is mooi in balans door het zoete van de pruimen en abrikozen. Lekker hierbij is deze Andijviepuree …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top