1. Home
  2. Community
  3. peggy2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker groentegerecht. Ik eet het zelf altijd bij de babi ketjap. …  Lees verder »

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Eenpansgerecht van Penne Rigate,chorizo en broccoli …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

De lekkerste dieik tot nu toe heb gemaakt …  Lees verder »

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De koftekruiden gevonden in een Turkse supermarkt.Verrassend eenvoudig te maken en lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

De kastanjechampignons en de Ardennerham houden het vlees heerlijk sappig. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

1 spitskool, ca. 1 kg 750 g kruimige aardappels 1 grote ui 150 g chorizo (stukje) ? vleesbouillontablet 1 theelepel tijm 1 theelepel karwijzaad 1 rookworst a 250 g …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid. …  Lees verder »

1 1/2 kilo aardappelen schillen in stukken snijden gaar koken . 1pond zuurkool met de 2 ons magere spekblokjes 50 gr. roomboter 1ui klein gesneden paprika poeder 1/2 theelepel kerrie poeder 1/2 theelepel djahe poeder 1 /2 theelepel nootmuskaat 1/2 theelepel zeezout ananas stukjes (uit het kleinste blikje ) zachtjes stoven voor een ca. 1/2 uurtje . Alles bij de gekookte aardappelen stampen . nu nog 2 ons magere spekjes zachtjes bruin bakken en er over heen strooien . Als je bezoek krijgt makkelijk van te voren klaar te maken de volgende dag is de stamppot nog lekkerder . Heerlijk met een Rookworst of Karbonade en een koele Riesling.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een lekker recept voor als je een wilde avond voor de boeg hebt , dit eten zorgt ervoor dat je een goede ondergrond hebt , zodat je er stevig tegenaan kunt.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top