1. Home
  2. Community
  3. paulien_e
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht en nog slank ook!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept van Onno Kleyn in de Volkskrant.Hij heeft het weer van de koks van Beyrouth.Een Libanees restaurant in de Kinkerstraat-Amsterdam.Het moet gezegd:het is heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is heel eenvoudig recept. Geen tijd? Toch groenten eten? Of ben je op de camping? Dit is een LEKKER recept ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Rode kool met aardappels is zo saai;) Dit is een superlekker, wat zoetig, hoofdgerecht. Zo klaar en weer eens wat anders! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Smakelijk, licht en simpel visgerecht. De gember maakt het bijzonder! …  Lees verder »

Waarom zet ik nu een appelmoes recept op Smulweb? Dat is toch supersimpel? Ok, dat is waar maar.. deze appelmoes Moet ik altijd maken voor de kleinkinderen, volgens deze lieverds is `oma Loes d`r appelmoes` de aller-lekkerste en ook bij de dochters en schoonzonen vindt deze appelmoes gretig aftrek. Dus zet ik hem maar eens op Smulweb, dan kunnen ze hem zelf ook eens maken! Vandaag heb ik het gemaakt voor 8 personen en heb ik van alles de dubbele hoeveelheid gebruikt. (behalve het kaneelstokje daar heb ik een grote van genomen). 1 kruidnagel is voor 1 kilo, (of 1 mespuntje poeder voor 1 kilo). De kruidnagel plus de fijn gemalen peper geven deze appelmoes een subtiel stukje extra. Ik heb dit keer 2 kilo goudrenetten (met schil gewogen) genomen. En 200 gram suiker toegevoegd dat was zoet genoeg!Dus wil je minder maken? Volg het recept want dat is voor 1 kilo goudrenetten. Wil je meer maken? Verdubbel het recept wat ik dus dit keer heb gedaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Maak de heerlijkste tacos helemaal zelf! Het is heel gemakkelijk en zo veel lekkerder dan de kant-en-klaarvarianten. Bij ons thuis staat dit regelmatig op het menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel. Hier raak je blij van... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

3 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 1 appel, geschild, in blokjes 200 ml gezeefde tomaten (pakje) 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden 300 gram pasta (penne of fusili) 2 tomaten, in blokjes zout peper …  Lees verder »

Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme. …  Lees verder »

Een romige soep, gemakkelijk te maken met ingredienten die je altijd wel in huis hebt …  Lees verder »

Heel snel gemaakt en oh zo lekker. Stokbroodje erbij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep. …  Lees verder »

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top