1. Home
  2. Community
  3. patisjeetje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Super lekker en makkelijk chocolade fudge recept, waar je gewoon niet van af kan blijven. ¡Waarschuwing! werkt zeer verslavend. Super yummy and easy chocolate fudge recipe, you can`t resist once you tasted it. ¡Warning! works highly adictive. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Niet alleen : Bella Italia, maar ook hun mode en vooral ook hun smulgerechten zijn daar toch te gek!!! Misschien smul je er met kerst van bij een heerlijke kop hete chocolade melk, of een heerlijk kopje cappuccino. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Hazelnootschuimtaart van Goddelijke Huisvrouw …  Lees verder »

O la la dit is smullen, verse knapperige kaasstengels ! Bij een supermarkt betaal je al snel € 1,50 of meer voor zo`n doosje en dan zit er maar 90 gram in. Ik kwam op het idee om het zelf te doen. Heel veel lekkerder en krakend vers. Zeker als ze nog een beetje warm zijn. Leuk als borrelsnack of als tussendoortje, op feestjes en buffetten. Snel en makkelijk te maken. Desnoods kun je ze een dag van tevoren al maken en dan bewaren in een droge, afgesloten trommel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De lekkerste sate saus maak ik zelf …  Lees verder »

Heerlijke, snelle, zoetzure, zomerse, salade die het prima doet als bijgerecht bij de barbecue, ander gegrild vlees of bij een bord lekkere pittige pasta. Met honingtomaten® is dit helemaal een groot feest als je die kunt krijgen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Snelle, maar hele lekkere kipsaté als snack bij het EK voetbal of als heerlijk bijrecht bij snelle Bami of Nasi …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heel erg leuk idee om je drankjes met deze `vrolijke` ijsklontjes te serveren. Je gasten zijn altijd verrast ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Heerlijke zachte kokoskoekjes voor bij de thee, koffie of zomaar als je zin hebt in wat lekkers! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Lekkere sappige taart. De combinatie rabarber en eiwitschuim is erg lekker. De lichte amandelsmaak in het deeg maakt het geheel helemaal af. We hebben er net al heel lekker van gesmuld. De taart is zo lekker en luchtig, dat we allemaal 2 stukken hebben gegeten. Er waren nog 2 stukjes over voor de volgende dag en toen was de taart nog heel erg lekker!!!N.a.v. reactie h.buizer: Ik heb in het deeg van de taart 3 hele eieren gedaan en voor de schuimlaag 3 eiwitten gebruikt. In het geheel dus 6 eieren. Zoals ook in het recept vermeld. Van de overgebleven eidooiers heb ik een omelet gebakken. Ik heb de taart vandaag 5/6/2013 weer gebakken. Nu heb ik geprobeerd van de 3 hele eieren de eidooiers gebruikt voor het deeg en de eiwitten voor de bovenlaag. Het deeg was te stijf. Ik heb er toen nog een eidooier aan toegevoegd en nog wat extra amaretto. Volgende keer toch weer 3 hele eieren voor het deeg en 3 eiwitten voor de schuimlaag! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken. Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten. Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd. De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit is echt een heel leuk recept dat ik heb vertaald uit het boek "Home bake" van Eric Lanlard. De smaak is heel lekker, de cakejes zijn licht en luchtig, het frisse van de citroen in de cakejes en het zoete van de meringue er bovenop is een hele leuke combinatie. De ingrediënten zijn voor 12 cupcakes maar ik kreeg er maar 11 uit dus de volgende keer neem ik wat meer bloem, boter en suiker.(bvb 25 gram van elk) Ik maak altijd mijn eigen lemoncurd maar doe je dat niet koop dan een potje. Bij een verjaardag vlogen deze cupcakes trouwens als 1e van de schaal af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

4 DECILITER KOKOSMELK 2 DECILITER ROOM 4 EIEREN 1 EIDOOIER 100 GRAM BRUINE SUIKER 1/2 THEELEPEL KANEELPOEDER 1/2 THEELEPEL NOOTMUSKAAT 1/2 THEELEPEL GEMBERPOEDER …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Dit is het meest simpele recept dat ik ooit heb gemaakt. Toen mijn kinderen klein waren werd het bij ons regelmatig gemaakt niet alleen VOOR hen maar ook vaak DOOR henzelf. De laatste tijd was dit lekkere toetje een beetje op de achtergrond geraakt maar omdat ik een zak spekkies in mijn kerstpakket had die er nog steeds lagen en een bekertje slagroom dat de houdbaarheidsdatum naderde dacht ik weer aan dit lekkere toetje. Voor lijners is het totaal niet geschikt want het is een calorieënbom maar kinderen en zoetekauwen lusten er wel pap van. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken
Top