1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Op zoek naar een snel, makkelijk en gezond ontbijtje? Maak deze bananen mug cakes! Je hebt binnen vijf minuten een lekker warm gerechtje op tafel staan. Serveer de mugcakes met extra kwark of yoghurt en verschillende toppings. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Een eenvoudige ovenschotel met knapperig korstje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Er zullen onvertwijfeld inmiddels vele variaties zijn op de bekende Waldorf salade waarvan de naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Deze heerlijke salade werd daar voor het eerst geserveerd in 1893. Dit is mijn variatie en je kun er zelf ook weer mee variëren . De eenheden kun je ook gewoon zelf bepalen naar eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is een ongelooflijk gemakkelijk te maken soep die je als snelle maaltijd kunt opdienen maar hij is zo lekker dat je hem ook goed kunt voorzetten aan vrienden die komen eten. Ik vind de soep het lekkerst gewoon zo als hij is. Je kunt er ook even de staafmixer doorheen halen voor een grove rustieke soep. Gebruik eventueel de blender voor een hele gladde soep.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie. Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Oh oh oh, dit sausje is zo lekker dat je hem het liefst zonder iets zo uit het pannetje lepelt, maar ja dat staat een beetje raar natuurlijk …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Vadouvan kun je een beetje vergelijken met een Indianse kerrie maar dan met een Franse twist. Herkenbaar in deze melange zijn ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Een heerlijke verwarmende soep die zeker in de winter, maar eigenlijk in elk seizoen de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten. Maak een grote pan in een keer want de volgende dag is het minstens net zo lekker en het bespaart een hele hoop werk. Je kunt eventueel ook een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

DIt gerecht kun je ook in je slowcooker maken. Laat het dan ca. 6 uur op LOW staan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Ik had er eentje gebakken voor de kerstdagen, maar hij bleek zo lekker dat er twee dagen voor kerst nog maar een klein stukje over was....dus nog snel een nieuwe gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Met bladerdeeg kun je alle kanten uit. Vooral borrelhapjes met bladerdeeg vallen altijd goed in de smaak. Deze keer met een vulling van gehakt, chorizo en paprika. Smaken heerlijk. Lekker voor de komende feestdagen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke ovenschotel met gyroskruiden …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Hoe kan ik dit recept verwijderen ? …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top