1. Home
 2. Community
 3. parel62
 4. Kookboek Vees hoofdgerechten
Kookboek "Vees hoofdgerechten"

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Algemene informatie over Piccalilly Piccalilly is een tafelzuur. Het tafelzuur bestaat uit een geconserveerd mengsel van groenten. De groenten bestaan meestal uit fijngesneden augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het conserveren wordt over het algemeen gedaan door een zuur te maken van azijn en mosterd en de groenten hierin in te leggen. Het groentemengsel krijgt hierdoor een frisse smaak. Het mengsel heeft een felgele kleur. Deze kleur wordt verkregen door toevoeging van kurkuma (geelwortel) Piccalilly is kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Het wordt meestal verkocht in glazen potten. De potten zijn langere tijd houdbaar. Is de pot eenmaal geopend, dan moet ze worden bewaard in de koelkast. Zie voor de houdbaarheid de informatie op het etiket. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal

Heerlijk Italiaans stoofpot, waarbij je de warmte proef en de geuren ruikt van het zonnig Italie. Het is net alsof je er even op vakantie bent. …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Italiaans

Lekkere speklappen, maar dan anders.. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Internationaal

Dit recept moest ik van een vriendin echt eens gaan proberen !! Nou, dat was het proberen zeker waard. Varkenshaas staat hier zeker niet elke week op tafel en met dit recept is het zeker heel speciaal. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Internationaal

Dit is een recept met weinig koolhydraten. Volg je een eiwitrijk dieet dan is dit een prima recept. Indien je geen dieet volgt dan gebakken aardappels erbij serveren. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Mediterraan

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !! …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Indonesisch

Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt. Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !! Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte. Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !! Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet. Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje. Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd. Oude herinneringen kwamen weer boven ! Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Indiaas

Dit is een heerlijk gerecht indien je gasten krijgt op het eten. Je kunt het prima een dag van tevoren bereiden en het is altijd een succes. De gasten gaan dan met een volle buik naar huis en nemen het recept graag mee. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Internationaal

Betoverend lekker door de Witches Cheese en de appelsap. Het krijgt hierdoor  een milde zure fruitige smaak. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Overheerlijke schnitzels met een verrukkelijk paddenstoelenroomsaus met een vleugje cognac. Doordat de schnitzels in de oven gaan samen met de saus worden ze heerlijk zacht. Lekker als je gasten krijgt want je kunt ze helemaal voorbereiden. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Duits

Toen ik voor de paasdagen de varkenshaas-vol-verrassingen van Deon aan het voorbereiden was, had ik nog wat gehakt vulling overgehouden. Mijn vrouw maakte er een gehaktstaaf van zodat we al direct even konden proeven of de vulling de juiste smaken had. Samen proeven en we keken elkaar aan en zeiden WOW wat een lekkere sappige gehaktstaaf ! Zo gaan we de volgende keer ook onze gehaktballen of gehaktstaaf of burger maken. Het verrassende is dat het " droge " van het paneermeel of beschuit is vervangen door het sappige van olijven, zongedroogde tomaatjes, ui en mozzarella. Natuurlijk heb ik dit aan Deon verteld en zijn antwoordt was, "zet jij het maar op smulweb, jij bent de uitvinder ", hihihi Deon super bedankt !! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Weer eens een andere schnitzel ! Deze keer ongepaneerd, maar in een verrukkelijke pittige saus met o.a. gember, Spaanse peper, champignons en veel lekkere kruiden. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Aziatisch

Het recept van deze Babi Ketjap stond al heel wat jaren geleden (misschien wel 30 jaar !) in een Margriet of Libelle, dat weet ik niet precies meer. Maar deze Babi Ketjap heb ik al heel vaak gemaakt en steeds met groot succes. Het recept heb ik inmiddels een klein beetje aangepast aan de tijd. Ik blijf dit de meest lekkere Babi Ketjap vinden. Dus nu eindelijk maar eens op Smulweb plaatsen, nadat ik dit gerecht afgelopen zondag weer eens heb gemaakt. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Indonesisch

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Internationaal

Dit is de manier waarop in Limburg meestal konijn of konijnenbouten worden bereid. Nu lijkt Limburg in dit opzicht een beetje op Italie, waar ook elk dorp en zelfs elke familie eigen receptuur heeft. Dat geldt ook voor de manier waarop in Limburg konijn wordt bereid. Iedere familie en ieder dorp of stad heeft 'eigen' receptuur hiervoor. Beschouw de hierna beschreven receptuur dan ook maar als een gemiddelde. Daarom staan er ook geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Het gebeurt een beetje uit de losse pols. En je mag er altijd zelf nog iets aan aanpassen. Zo zijn er mensen die nog rode wijn aan de saus toevoegen, of zelfs sterke drank. Rode wijn lijkt me inderdaad lekker als het wild konijn betreft. Sterke drank is een kwestie van smaak. Kan best lekker zijn. Als je konijn op de Limburgse manier ooit hebt gegeten wil je geen andere meer. Konijn leent zich uitermate voor zoetzure bereiding. …  Lees verder »

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  N.B.: Dit recept staat op nr. 2 in de Top 5 van de Smulweb Kerstklassiekers (Smulwebmagazine Kersteditie 2020) …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Frans
Top