1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek groenten kookboek
Kookboek "groenten kookboek"

Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk stamppotje voor alle seizoenen !!  Weer, eens wat anders met dit weer !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Wow !! dit is een bijgerecht van een complete Oosterse maaltijd !! Als vooraf serveerde ik de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet daarna de het Stoofpotje-met-liefde met de Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt tezamen met deze heerlijke gesmoorde spercieboontjes. Heerlijk !!  Soepje vooraf en dan zelf gekruide nasi, samen met stoofvlees met Kokos en Kerrie gesmoorde specieboontjes en met Kroepoek en Atjar Tampoer. ( zie foto ) Smulgroet, Gerrie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

 Zacht, zoet, romig en pittig en dat combineer je dan met rookworst of spareribs ? Mmmmmmmmmmmmmmmmm Het voor koken van de boerenkool maakt het zacht. De appel en de gembersaus maken het zoet. De melk een beetje romig. Peper, mosterd en nootmuskaat geven het pit. De spekjes, bouillon en de rookworst zorgen voor het zout. Azijn en maggi voor de juiste balans. Ik kies bewust voor 2 zakken boerenkool om de jeugd een extra groenten "shot" te geven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het "anders" zit hoofdzakelijk in de saus, de aparte aardappel en de manier waarop je alles gaat serveren. De "koude" gerookte zalm die aan de onderkant wordt verwarmd door de hete asperges en deels is overgoten door de warme saus, maakt het speciaal en net even anders ! Het gerecht gaat zich zelf creëren op je eigen bordje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijke zoetzure salade. Gemakkelijk te maken. Erg lekker bij oosterse gerechten. Ik heb deze geserveerd bij mijn Tilapiafilet-in-thaise-saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Weer eens een hele andere versie van koolraap. Niet - zoals gewoonlijk - met varkensvlees, maar in dit gerecht met kipfilet, veel knoflook en kerrie-mosterdsaus. Voor ons iets wat zeker vaker op tafel zal komen. Lekker en licht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bij stoofschotels en rood vlees, wild hoort naar mijn idee rode kool. Dit herinnert me aan vroegere tijden. Deze variant die moet je eens geproefd hebben lekker en gezond alternatief op de gestoofde rode kool. …  Lees verder »

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijke combinatie. gebakken krijgen worteltjes een hele andere, meer intense smaak. Anders door de fijngesneden gember, het citroenrasp en -sap. Heerlijk bij visgerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De smaak van pure boter en goede olijfolie in combinatie met knoflook en oregano, past goed bij gebraad vlees of vis. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijk pikante zoetzuur voor bij de nasi of bami, ook lekker op een boterham met kaas wel even uitlaten lekken. Echt heel erg lekker bij gerechten met rijst die zelf niet zo pikant zijn of wel natuurlijk. ik weet het bij mijn surinaamse nasi en Bami en op de boterham …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

Dit is nou een echt faceboek recept, ik weet niet meer via wie maar ik zag het een keer voorbij komen op mijn startpagina en heb het later opgezocht via internet. Het is niet echt moeilijk om te maken en je kunt natuurlijk nog enorm varieren qua smaak door steeds andere kruiden toe te voegen. Ik schrijf dit recept met geitenkaas maar ik zag al een andere variatie met mosterd of ik kan me ook voorstellen dat een combinatie met gember ook lekker zal zijn. Laat genoeg aan eigen inspiratie over. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Sommige recepten zijn zo eenvoudig, simpel en snel gemaakt. Veel lekkerder dan uit de winkel en zonder kunstmatige toevoegingen dat als je ze een keer gemaakt hebt ze zeker niet meer wilt of hoeft te kopen. Dit recept vond ik ook op 'n internet site en het was echt heerlijk nog beter dan van de chinees op de hoek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Kan weg …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Ghanees
Top