1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Pasta kookboek
Kookboek "Pasta kookboek"

Wij vinden het een heerlijk recept om gezellig te eten met vrienden met een glaasje Italiaanse wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Super lekker en gezond door de vele verse groenten en door o.a. de extra stroganoff saus heeft het een eigen karakter en smaak gekregen. Op speciaal verzoek van Parel62 dit recept op Smulweb geplaatst. Volgens haar gezin is dit de lekkerste macaroni !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mijn Schoonzusje heeft dit recept gekregen van een echte Italiaan. Het is inmiddels een echt familierecept geworden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ooit dit recept gekregen van buuf ( buurvrouw ), zij kreeg een receptenboek toen ze trouwde met lievelings recepten van vrienden en familie en ik mocht er even inkijken. Dit recept heb ik toen meegenomen en inmiddels een aantal keren aangepast aan de huidige tijd. Nu is het een moderne lasagne geworden met smaak en pit en een verantwoordelijke lekkere maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De Witches Cheese maakt deze Spaghetti Carbonara, betoverend lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eigenlijk is dit ook weer een klassieke combinatie van smaken. Kip doet het net zo lekker met broccoli als met champignons en is nog gezond ook. Alleen heb ik hem lekker pittig gemaakt door extra veel knoflook te gebruiken. De ansjovis, zongedroogde tomaatjes en het snufje chilipoeder doen de rest, kortom een zee aan smaken en nog lekker romig ook. Pan op tafel, opscheppen, bord op schoot en WK kijken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Marjan ons nichtje kwam een dagje en bleef natuurlijk eten. Marjan is vegetariër en eet niets "met oogjes". Voor haar deze heerlijke "snel te maken" ovenschotel gemaakt, die bij ons allemaal heel erg in de smaak viel. Het fijne aan deze ovenschotel is dat je niets vooraf hoeft te bakken. De paddentoelen gaan rauw over de beetgare pasta. Wij vonden dit een toppertje en zullen dit zeker vaker eten. Foto helaas mislukt. Staat er wel bij, maar er komt t.z.t. een vervanging !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Maak eens 'pasta' van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gekookt en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast. We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle. De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wow wat een heerlijk gerecht Qua smaken van de spinazie de verschillende soorten kaas. De pasta met tomatensaus en heerlijke verse Basilicum. Wij vonden het heerlijk en daarom wil ik het met jullie delen. Vond dit recept op internet en heb er zelf wat aanpassingen aan gedaan meer en minder zodat het een eigen recept is geworden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Soms ook wel eens de Griekse lasagne genoemd en zoals er veel verschillende recepten van lasagne bestaan zo zijn er ook genoeg varianten van Pasticcio. Dit is mijn versie. Het grootse verschil zit hem in het feit dat ik geen gewone bechamelsaus heb gebruikt maar een mengeling van Griekse yoghurt, eieren en 2 soorten kaas. Wat een beetje meer pit heeft en erg lekker bleek. Het was een leuk en lekker probeersel. Maak meteen een grote schaal want als het vandaag niet op gaat dan is het morgen ook nog lekker Serveer er een lekkere frisse Griekse boerensalade bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top