1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Toprecepten
Kookboek "Toprecepten"

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijk shoarma schotel gecombineerd met een zoete magere knoflooksaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is een heerlijk gerecht indien je gasten krijgt op het eten. Je kunt het prima een dag van tevoren bereiden en het is altijd een succes. De gasten gaan dan met een volle buik naar huis en nemen het recept graag mee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekkere ovenschotel, die niet te ingewikkeld is en er leuk uit ziet. Vegetarisch? Zonder de filet vind ik dit ook heerlijk. (mijn man is zon vleeseter) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Je kent ze wel toch ? Die dikke witte ovensaus in een potje in diverse varianten zoals met bacon-ui, knoflook, kaas of tuinkruiden. Het zal best wel allemaal lekker anders zijn echter ik maak het liever zelf zonder die E-nummers en andere ondefinieerbare dingen. Deze aardappelschotel is echt lekker anders, je kunt het ook steeds weer anders maken door zelf te gaan combineren met groenten die je al in huis hebt of er in wilt hebben. …  Lees verder »

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Spinazie kan je op zoveel manieren eten en in dit jaargetijde staat het wel wekelijks op het menu hier in huis lekker vers . Doe graag aan experimenteren en aangezien ik vanmiddag tijd had en al wat in mijn koppie had hoe ik dit ging aanpakken, kwam hier weer een heerlijk gerecht uit voort. …  Lees verder »

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail" …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Dit is echt verrassend lekker !! Het idee om stamppot Zuurkool te combineren met Babi Ketjap las in een reactie van Purrie bij het recept " de favoriete Babi Ketjap " van Petra. ( Beide dames bedankt !! ) Het lijkt misschien een beetje raar die Hollandse stamppot samen met die Indische babi ketjap. Mare, geloof me het is echt heel erguhhhhh lekker !! Dat zoet en zuur gaan prima samen, alsof de oude V.O.C. mentaliteit weer herleeft. De zuurkool heb ik wat minder zuur gemaakt en de babi ketjap iets minder zoet zodat de smaken mooi in balans zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top