1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Oven grechten
Kookboek "Oven grechten"

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De klassieke witlof gerold in een lekkere plak ham en daaroverheen een lekkere kaassaus doet het altijd. Maar ik heb een variatie erop bedacht die niet alleen lekkerder is, maar ook gemakkelijker te maken. Er komt bij deze witlof geen bloem aan te pas, je hoeft dus geen roux te maken. Lees het recept en je komt erachter hoe gemakkelijk en lekker deze witlofschotel is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Wij vinden het een heerlijk recept om gezellig te eten met vrienden met een glaasje Italiaanse wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk shoarma schotel gecombineerd met een zoete magere knoflooksaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust! …  Lees verder »

Mijn Schoonzusje heeft dit recept gekregen van een echte Italiaan. Het is inmiddels een echt familierecept geworden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Lekkere ovenschotel, die niet te ingewikkeld is en er leuk uit ziet. Vegetarisch? Zonder de filet vind ik dit ook heerlijk. (mijn man is zon vleeseter) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Betoverend lekker door de Witches Cheese en de appelsap. Het krijgt hierdoor  een milde zure fruitige smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Je kent ze wel toch ? Die dikke witte ovensaus in een potje in diverse varianten zoals met bacon-ui, knoflook, kaas of tuinkruiden. Het zal best wel allemaal lekker anders zijn echter ik maak het liever zelf zonder die E-nummers en andere ondefinieerbare dingen. Deze aardappelschotel is echt lekker anders, je kunt het ook steeds weer anders maken door zelf te gaan combineren met groenten die je al in huis hebt of er in wilt hebben. …  Lees verder »

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje. Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje: Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Weer eens een hele andere versie van koolraap. Niet - zoals gewoonlijk - met varkensvlees, maar in dit gerecht met kipfilet, veel knoflook en kerrie-mosterdsaus. Voor ons iets wat zeker vaker op tafel zal komen. Lekker en licht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Heel eenvoudig kip gerechtje waar jij weinig voor hoeft te doen, want de oven doet het werk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans
Top