1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Kip Lekker
Kookboek "Kip Lekker"

Hasselback kip is een leuke variant op de populaire hasselback aardappeltjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Wat gekookte pasta over in de koelkast. Een paprika die op gebruik lag te wachten en een bekertje zure room dat per ongeluk gekocht was. Zo ontstond dit heerlijke pastagerecht. Met als bijkomend voordeel......heel snel  klaar. We vonden dit zo lekker dat ik het (zelf verzonnen)-recept zeker wilde bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Even snuffelen op internet en kwam deze tegen wel aangepast aan Paleo. Je kan de ingredienten vervangen heb de vervangbare ingredienten tussen haakjes geplaatst. Wij vonden het heerlijk ! Natuurlijk ook in een gewone braadpan klaar te maken,vind de slowcooker fijn voor dagen dat  we druk zijn met andere dingen. Smorgens erin op low en na uren is het gerecht zover dat het opgediend kan worden. Je hebt er verder geen omkijken naar en vlees is heerlijk mals. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De kip wordt gegaard in een mengsel van uiensoep, room, melk en creme fraiche. Het makkelijkste recept dat er bestaat! En misschien ook wel het lekkerste!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.eigen foto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 eetlepels ceasardressing 4 eetlepels groene pesto 125 g demi creme fraiche 150 g kipfilet dungesneden 100 g rucola 4 soft tortillawraps 500 g tomaten in kleine stukjes 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Een recept met verse groenten en fruit. Een lust voor het oog als het op je bord ligt kleurrijk en heel erg lekker  …  Lees verder »

We hebben dit jaren geleden eens gegeten bij goede vrienden uit Oude Pekela. Het staat hier zeker een paar keer per jaar op tafel. …  Lees verder »

MAARRRRRR HIJ IS LEKKER ,geloof je het niet ???? kijk bij de reactie,s …  Lees verder »

Weer eens een hele andere versie van koolraap. Niet - zoals gewoonlijk - met varkensvlees, maar in dit gerecht met kipfilet, veel knoflook en kerrie-mosterdsaus. Voor ons iets wat zeker vaker op tafel zal komen. Lekker en licht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heel eenvoudig kip gerechtje waar jij weinig voor hoeft te doen, want de oven doet het werk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Heerlijk romig herfstprutje vol smaak, lekker op de pasta, op rijst of aardappelpuree en makkelijk en snel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans
Top