1. Home
  2. Community
  3. parel62
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

Een lekker toetje wat je van te voren al gedeeltelijk klaar kan maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een toetje wat vroeger ieder feestdag bij ons op tafel kwam. Met Kerstmis, Pasen en met de kermis of gewoon als mijn moeder het gevoel had dat het een speciale gelegenheid was. Hemelse modder kwam dan altijd op tafel en wij smullen er iedere keer weer van. …  Lees verder »

Echte verwennerij: laagjes koek met zelfgemaakte vanilleroom en met kaneel gebakken appeltjes. Een leuk kerstnagerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Beide schrijfwijzen, vind ik prima !! Mij gaat het om een lekkere pancake die eigentijds en gezond is en niet kan mislukken. Vaak wordt er gezegd van, doe maar geen moeite en bak maar een panne(n)koek, alsof dat zo simpel is !! Ja, ik weet, je kunt zo een kant en klare mix kopen inclusief ongewenste E nummers en andere ongewenste toevoegingen. Ik kan best wel een beetje koken en bakken echter de perfecte pancake was me ondanks dat, tot heden nog niet gelukt !! Kreeg wel steeds goed advies, pan, eerst goed heet laten worden en boter en olie verdelen over de pan !! Echter vooral de samenstelling van het beslag maken de pancake. Door zowel olijfolie als honing toe te voegen aan het beslag, krijg je een mooie natuurlijke pancake die zich graag laat bakken. Maak zelf een keuze voor de soort bloem en toevoegingen van extra gezonde vezels die je wilt gebruiken. Gebruik voor het beslag olijfolie ( extra vierge ) en bewust voor het bakken Arachideolie omdat deze olie een veel hogere temperatuur aan kan. Dit recept is van deze tijd en maakt de spelling van het woord panne(n)koek totaal onbelangrijk. Mijn voorspelling is, dat op deze wijze, inderdaad iedereen simpel een lekkere gezonde pancake kan bakken zonder moeite !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We kregen eters en ik zocht weer naar een lekker toetje. Ik wilde geen zwaar nagerecht en iets wat ik vooraf kon maken zodat ik het zo uit de koelkast kon toveren. Ik had al eens een chocolade-baileysmousse gemaakt en bedacht dat dit heel lekker zou zijn met kersen. En dat was dan ook het geval. Het was heerlijk. Volgens mijn man of er een engeltje.......! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top