1. Home
  2. Community
  3. papillon57
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een snelle en gezonde maaltijdsalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Ik ben dol op citroen cake en ik heb vaak geëxperimenteerd om het perfecte recept te vinden, en dat is me eindelijk gelukt. Dus bij deze het recept voor mijn favoriete citroen cake! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Gehakt is altijd veelzijdig en lekker. De paprika`s moesten op dus heb er een gehaktbrood van gemaakt met een vleugje Grieks erin. Heel erg lekker, wel "gevaarlijk" want je blijft ervan snacken. Opdienen in dunne plakjes als bijgerecht, maar lauwwarm en koud ook lekker als snack of borrelhapje als je de plakjes in stukjes snijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Kip met snijbonen. Heerlijke combi! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Clotted cream (voor bij de scones)Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 5 minuten, Anders Voeg toe aan favoriete AH recepten Recept printen E-mail dit recept Ingrediten 250 gr mascarpone 125 gr slagroom BereidenOnmisbaar bij de hightea: Scones met clotted cream!Recept van Scones: zie ook in mijn kookschrift.Als je slagroom gebruikt: Klop de slagroom dik. Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.Als je cre frahe gebruikt: Klop de cre frahe en de mascarpone samen lobbig.Serveer de clotted cream apart in een schaaltje met een lepeltje zodat iedereen deze zelf naar smaak op de scones kan doen.Materialen kom, mixer of garde …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Als voorbeeld had ik de Gehaktbal (saté) van richard43 gebruikt, maar dan zonder paneermeel en met een ham vulling. Zonder paneermeel om de brood smaak te vermijden. Echt heerlijk en bedankt Richard! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Kijken hoe dit werkt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Altijd de juiste gaarheid bij het bereiden van dikke stukken vlees, wild, gevogelte en vis, ook al wijkt uw oventemperatuur af. In principe kan er niets mis gaan. Een kerntemperatuur meter is een meethulp die digitaal temperatuur weergeeft, deze is uitgerust met een temperatuursensor die in het vlees wordt geprikt. Het laat toe dat er met lagere temperaturen kan worden gewerkt, waardoor de vleessappen in het vlees bewaard blijven hetgeen de malsheid en structuur ten goede komt. Om salmonella besmetting te voorkomen is voor kip, kalkoen en varkensvlees een hogere kerntemperatuur vereist! De aanschaf van een kerntemperatuurmeter vergt geen grote investering, Ikea verkoopt deze voor minder dan 10,00 euro. …  Lees verder »

8 camemberts (a 250 g) 8 el honing 8 tl gedroogde tijm …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Makkelijk en gezond recept met veel groente. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eenvoudige, smakelijke, snel te maken en goed vullende ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Griekse spinazi ovenschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

1kg tomaten (of blik) 3 uien 1 courgette 500 gr bloem zout en peper olijfolie fijn gehakte munt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

3 dl melk peper en zout 1 zakje aardappelpuree 1 blik knakworst a 400 gr. 2 bosuitjes, in ringetjes 1 1/2 el Franse mosterd 100 gr. jong belegen kaas, geraspt boter om in te vetten 3 el paneermeel …  Lees verder »

Tagliatelle, 1 potje Mascarpone , spek , champignons. (Hoeveelheden naar eigen smaak) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Voor de sambal goreng telor: 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie; 8 eieren, hard gekookt en gepeld; 1 ui, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, gesnipperd; 2-3 theel. sambal oelek; 2 laurierblaadjes; stukje (2 cm) gemberwortel, geschild en geraspt; 1 eetl. bruine basterdsuiker; 1 blikje of pakje kokosmelk (ca. 165 ml) of 1/2 santenblok aangelengd met heet water tot 200 ml; 1 potje gefrituurde uitjes. Voor de gesmoorde sperziebonen: 2 eetl. zonnebloemolie; 1 ui, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, gesnipperd; 500 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd; 1 theel. gemberpoeder (djahé); 3 eetl. ketjap manis; 1 theel. sambal oelek; 150 ml water. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 kg aardappelen (kruimig) 1 kg spitskool 400 g brie 1 el sesamzaadjes 2 vleestomaten 1 dl melk 50 g boter peper, zout  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

750 g rundvlees 1 citroen 2-3 EL olie 1 fijngehakt uitje 1 fijngehakte paprika 1 fijngehakte tomaat 2 teentjes knoflook, fijn gehakt 1 rundvleesbouillonblok Peper Currypoeder Komijn 1 TL Patak mango chutney 1 EL Sojasaus 2 TL Piccalilly 2 EL Tomatenpuree 250 ml Water  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

Traditioneel Oostenrijks recept, zeer populair bij mijn kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks
Top