1. Home
  2. Community
  3. oud_en_nieuw
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De betekenis van dit gerecht is: 'bij het lampionnenschijnsel glimt de jade'. Dat komt omdat het deeg transparant wordt tijdens het koken, waardoor het groen van de bosui en de kool doorschijnt. Dat duidt op jade. Jade is kostbaar en duidt op fortuin en welvaren. Het is een Chinees nieuwjaarshapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Vassilopitta, voor 25 sneetjes. Recept uit een oude Allerhande …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Lekker gevuld met slagroom …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is een heel oud recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

In Groningen zijn Spekkendikken traditionele nieuwjaarskoeken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het hoeft geen nieuwjaar te zijn om dit ijs te kunnen eten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Oliebollen lekkerder dan deze kan ik mij niet voorstellen. …  Lees verder »

Meng in een blender of met een staafmixer 1 dl yoghurt met 2 dl tomatensap en 1 eetlepel selderijblaadjes tot een schuimige drank. Breng de shake op smaak met zout, peper en hot peppersauce. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Bron: ons bakboek KVLV droog zoet wafeltje dat traditioneel met nieuwjaar uitgewisseld wordt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Iets zoet voor/tijdens het nieuwe jaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kleine pannekoekjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een lekkere salade, die er zowel met kerst en oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag, echt wel ingaat. …  Lees verder »

Teveel gemaakt wat doe je daar mee? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Omschrijving In Italie wordt met nieuwjar een linzenschotel gegeten. de linzen staan voor geluk in het nieuwe jaar(munten) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Koffietijdrecept, gevonden bij RTL op Internet …  Lees verder »

Uit: Het gronings Kookboek …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Scandinavisch …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Gemakkelijk van te voren maken, zodat je daar met je suffe hoofd geen drukte van hebt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal
Top