1. Home
  2. Community
  3. oseijler
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ovenschotels met pasta zijn heel populair. Vandaag de dag is jong en oud er nog enthousiast voor te krijgen. Het fijne van zo?n ovenschotel is weer dat je het lekker van de te voren kan bereiden. En hoeven het alleen nog maar even in de oven te schuiven!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heel eenvoudig recept voor Amerikaans gehaktbrood dat niet kan mislukken. Het is heel snel klaar en erg lekker! Klaar in 1 uur 10 minuten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Lekker ontspannen tafelen met gemengde salade en stokbrood …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Mijn favoriete steak is een cote de boeuf, met een fraaie marmering en een randje vet. Geserveerd met het bot er nog aan én met knapperige kaantjes. Dit is een basisrecept dat ik ooit leerde van driesterren-veteraan Cees Helder. Het recept is afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteaks.nl voor handige video`s (of - als dit je recept je bevalt - het bestellen van het boek). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Begin met de jus de veau minimaal 2 dagen van te voren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Dit stuk vlees (een schijf van het ribstuk van jonge dieren, de runderrib), is een recept uit de klassieke Franse Haute Cuisine …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Met specerijen gekruide eendenborstfilets, rose`gebakken en geserveerd met frisse sinaasappelsaus en knapperige groen groenten. …  Lees verder »

* 100 gr varkensvlees * 200 gr kipfilet * 1 eetl melk * 1 eidooier * 1 ei * naar smaak versgemalen peper * 3 gr zout * 150 gr bloem * 50 gr koude boter * 125 gr magere spekreepjes * 75 gr gemengde paddenstoelen * 3 takjes rozemarijn * 1/2 borrelglas cognac …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Salsa: 5 grote, rijpe rode tomaten, 3 teentjes knoflook gepeld, 2 bossen lenteuitjes fijngehakt, 1 kop grof geknipte koriander of 4 eetlepels gedroogde koriander, 3-4 verse jalapeno pepers, 2 eetlepels citroensap of het sap van 1/2 citroen, 1 theelepel zout Instant-tomatensalsa - voor 6 personen: 400 g tomaten uit blik, 1 teentje knoflook, 3 bosuitjes, een paar druppels tabasco, zout en vers gemalen zwarte peper Barbecuesalsa: 300 ml tomatenketchup, 1 ui, fijngehakt, 2 tomaten ontdaan van zaad en fijngehakt, 2 eetlepels plantaardige olie, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 cm verse gemberwortel fijngehakt, 150 ml vers geperst sinaasappelsap, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels honing, 1 theelepel Engelse mosterd Pestosalsa: 4 eetlepels pijnboompitten, 2 grote tenen knoflook fijngehakt, 1 kleine rode chili zonder zaad en fijngehakt, 2 handjes verse basilicum fijngehakt, 4 eetlepels olijfolie extra-vierge, 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse of Pecorinokaas, geraspte schil en sap van 1 citroen, zout en vers gemalen zwarte peper Tropische salsa: 1 grote rijpe papaya, in plakjes gesneden; 1 grote rijpe avocado in blokjes gesneden; 2 dikke plakken verse ananas (zonder de kern) in blokjes gesneden; 2 eetlepels sojasaus; geraspte schil en sap van 1 sinaasappel; 2 eetlepels arachideolie; 2 eetlepels bruine basterdsuiker; 1 teentje knoflook, fijngehakt; 1 cm verse gemberwortel fijn geraspt; 1/4 theelepel gedroogde chilipepers fijngehakt; 4 eetlepels verse koriander fijn-gehakt; 4 eetlepels verse munt fijngehakt; zout en vers gemalen zwarte peper Kruidige sinaasappelsalsa - voor 4 personen: 3 grote sinaasappelen geschild en in partjes; 1 rode ui fijngehakt; 1 stevige tomaat zonder zaad en in kleine stukjes; Voor de dressing: 2 eetlepels olijfolie; 2 eetlepels rode wijnazijn; 1 theelepel chilipoeder; 2 eetlepels verse tijm fijngehakt; zout en vers gemalen zwarte peper Hete mangosalsa - voor 4 personen: 1 eetlepel plantaardige olie, 1 grote ui fijngehakt; 2 groene chilipepers zonder zaad fijngehakt; 2 rijpe mango`s geschild en in blokjes; 2 rijpe tomaten in blokjes; sap van 2 limoenen; 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker; zout en vers gemalen zwarte peper …  Lees verder »

Een hapje maar dan net ff anders..! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Alleen geschikt voor een ronde barbeque met deksel zoals bijvoorbeeld een WEBER. …  Lees verder »

Ter afwisseling is voor deze spiesjes eend in plaats van kip gebruikt. …  Lees verder »

Een heerlijke zomerse pasta salade voor bij de barbecue of als maaltijdsalade. …  Lees verder »

(Bavarois aux Fraises) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

2 blikken artisjokharten (a 400 g uitgelekt) 1 dl olijfolie extra vierge 2 teentjes knoflook (in plakjes) 4 eetlepels droge sherry 2 eetlepels rode-wijnazijn 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g fijngeknipt) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

1 kalkoen van 2 1/2 kilo, 200 gram rundergehakt, 1 snede brood, een weinig melk, 1 ei, peper en zout, 150 gram spek, kalkoenlever, 1 doosje truffelschillen, 200 gram gesneden champignons, wat basielkruid. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels
Top