1. Home
  2. Community
  3. oordaj
  4. Kookboek kip
Kookboek "kip"

Dit recept van Jamie Oliver komt uit het boek 'Bespaar met Jamie'. Ik heb het in het kader van 'meer groenten, minder vlees' een beetje aangepast. Omdat het recept voor 4 personen is heb ik maar 4 kippendijen gebruikt en ik heb er nog zoete aardappel en nog wat extra paprika (groen) aan toegevoegd. Een heerlijk recept als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Je doet de ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk. Je kunt er eventueel nog een frisse salade of wat brood bij serveren maar op zich is dit voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Fantastisch pittig kipgerecht. Zoet/zuur/pittig. Lekker met rijst en kroepoek en atjar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Lekker kipgerecht voor op een hard broodje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit heerlijke winterse wildgerecht past helemaal in de sfeer van Kerstmis en het is dan ook niet vreemd dat ik het heb gekozen voor ons kerstdiner 2019. Het is erg makkelijk te maken en goed in te passen in een diner waarbij je meerdere gerechten maakt want je bakt alles even in de pan en doet het dan in een ovenschaal. Als het eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ik heb het zelf met kerst voor een grotere groep gemaakt maar ik zet hier het recept voor 4 personen neer, omdat dit voor de meeste mensen het gemakkelijkste is. Dit is ook het basisrecept vanwaaruit ik tewerk ben gegaan. TIP: De fazant is in dit recept heel eenvoudig te vervangen door kip zodat dit ineens een fantastisch gerecht is dat je gewoon het hele jaar door kunt maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mjam, deze kwam ik tegen op het net en is weer anders dan de mijne. Maak deze romige, kruidige knoflook kip en serveer dit lekkers met de romige, kruidige saus op een bord pasta. Je weet niet wat je proeft, echt heerlijke, kruidige, zomerse smaken op het bord. Eet er een lekkere groene, bonte salade bij met zoete paprika en tomaat. Heel snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijk gerechtje voor zomerse dagen. De kipfilet wordt wat pltter geslagen en in bloem gewenteld. Daarna kort gebakken. Door de saus met citroen wordt de kip heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Je kent ze vast wel die bakjes kant en klare kipkerrie salade uit de supermarkt. Maar, als je dan eens heel nauwkeurig op de achterkant leest welke toevoegingen er allemaal in zitten dan laat je het toch zeker staan staan en maak je het lekker zelf. Wel zo gezond en zó klaar en heel lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt. Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Wanneer ik naar mijn moeder ga en ze vraagt: wat wil je graag eten? Weet ze eigenlijk al het antwoord op de vraag. HETE KIP!!   Super weinig ingrediënten, maar met een heerlijk resultaat!. Dit is het basis recept, zelf vind ik het lekker om er nog een scherpe peper aan toe te voegen en een beetje nootmuskaat.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Regelmatig gemaakt en de kip valt goed in de smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

 Iedereen houdt wel van simpele snacks als frikandellen, kroketten of nasiballen. Maar wist je ook dat ze vrij eenvoudig te maken zijn? Je zult versteld staan! Leg maar alvast de mayo, ketchup en fijngesnipperde uitjes klaar, want met dit simpele recept gaan we heerlijke homemade frikandellen maken. Keep it simple en ga op je gemak aan de slag met de meest bekende snack van Nederland. Alleen dit keer met een Marokkaanse twist!Deze kipfrikandellen zijn heerlijk zacht, Marokkaans gekruid en hebben een stevig laagje aan de buitenkant. Wanneer je de frikandellen hebt gebakken, laat ze dan heel even afkoelen voordat je ze op eet. Zo heb je de perfecte snack. Leg de frikandel op een broodje en snijd bij voorkeur een diepe snee in het midden. Just make it special. Nu kun je ze lekker vullen met saus en gesnipperde uitjes als je hier van houdt.Maak er meteen veel van en vries de Marokkaanse frikandellen in. Zo maak je het jezelf niet alleen gemakkelijk, maar zo heb je binnen enkele minuten een heerlijk gevuld broodje klaar staan! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een eigen variatie op de Turkse kebab of kip kebab. Lekker makkelijk als weekendhap of als snelle lunch. Het grote voordeel als je zelf het vlees kruid is dat je meer of minder naar smaak kunt toevoegen. En alle kruiden die nodig zijn heeft bijna iedereen wel in zijn/haar keukenkastje staan. Haal bij de Turkse bakker een heerlijk vers Turks brood want dat smaakt hier uitstekend bij. De rode puntpaprika is overal makkelijk verkrijgbaar de groene variant daarentegen kun je het best bij de Turkse winkel halen. Als alternatief gebruik je gewone rode en groene paprika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Kip met een indisch tintje, lekker met witte rijst of met stokbrood …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

De combinatie van gefrituurde kip met wafels wordt in Amerika vaak gemaakt. In Nederland heeft deze combinatie nog niet echt zijn intrede gemaakt. Maar toen ik dit voor het eerst proefde dacht ik dat ik in de hemel beland was. Deze guilty pleasure is een perfecte combinatie van zoet en zout.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een van de lekkerste kipgerechten (ook omdat de kip helemaal uit elkaar viel) die ik gegeten heb - niet heet. Je moet uiteraard wel van knoflook houden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top