1. Home
  2. Community
  3. oordaj
  4. Kookboek kip
Kookboek "kip"

Eerst bak je de stukjes kippendij.  Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Dit  heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief :  "  Erg lekker hoor " …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Huli is Hawaiiaans voor draaien of keren , wist ik ook niet maar gelukkig is daar het grote interweb. Meestal wordt dit dus gemaakt met een hele kip aan het spit of op de bbq , Heb ik niet en kan ook anders , de lange tijd is te danken aan marineren , het bakken is het probleem niet .  je moet er wel even bij blijven , want keren moet je even goed wel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Deze klassieker wordt ook wel Kip Kung Pao genoemd en staat in een vloek en zucht op tafel. Zeker van belang, als je niet lang in de keuken wil vertoeven na een vermoeiende werkdag, maarwel iets lekkers wilt etenIk vond 350 gram aan kippendij wel wat veel voor ons tweetjes en heb het dus met 100 gram in mindering gebracht. Bovendien waren de cashewnoten( die ik nog meende te hebben) door manlief al opgesnoept Dus dan maar wat pinda's ervoor in de plaatst geroosterd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

 Hier in huize eten we graag een gerecht met het meest veelzijdige stukje vlees. Altijd verrassend  en altijd anders. Net zoals deze heerlijke Chinese Sesam kip , die dan wel even 3-4 uur in de marinade moet staan. Het is dus belangrijk, dat je dat in de ochtend al doet. Als je het recept daarna dan bereidt heeft dat slechts 20-30 minuten nodig.  Serveer eventueel met een zoetzure komkommer salade  en rijst of bami. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Dit recept van Jamie Oliver komt uit het boek 'Bespaar met Jamie'. Ik heb het in het kader van 'meer groenten, minder vlees' een beetje aangepast. Omdat het recept voor 4 personen is heb ik maar 4 kippendijen gebruikt en ik heb er nog zoete aardappel en nog wat extra paprika (groen) aan toegevoegd. Een heerlijk recept als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan. Je doet de ingrediënten in een ovenschaal en de oven doet de rest van het werk. Je kunt er eventueel nog een frisse salade of wat brood bij serveren maar op zich is dit voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Fantastisch pittig kipgerecht. Zoet/zuur/pittig. Lekker met rijst en kroepoek en atjar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Lekker kipgerecht voor op een hard broodje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit heerlijke winterse wildgerecht past helemaal in de sfeer van Kerstmis en het is dan ook niet vreemd dat ik het heb gekozen voor ons kerstdiner 2019. Het is erg makkelijk te maken en goed in te passen in een diner waarbij je meerdere gerechten maakt want je bakt alles even in de pan en doet het dan in een ovenschaal. Als het eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ik heb het zelf met kerst voor een grotere groep gemaakt maar ik zet hier het recept voor 4 personen neer, omdat dit voor de meeste mensen het gemakkelijkste is. Dit is ook het basisrecept vanwaaruit ik tewerk ben gegaan. TIP: De fazant is in dit recept heel eenvoudig te vervangen door kip zodat dit ineens een fantastisch gerecht is dat je gewoon het hele jaar door kunt maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mjam, deze kwam ik tegen op het net en is weer anders dan de mijne. Maak deze romige, kruidige knoflook kip en serveer dit lekkers met de romige, kruidige saus op een bord pasta. Je weet niet wat je proeft, echt heerlijke, kruidige, zomerse smaken op het bord. Eet er een lekkere groene, bonte salade bij met zoete paprika en tomaat. Heel snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijk gerechtje voor zomerse dagen. De kipfilet wordt wat pltter geslagen en in bloem gewenteld. Daarna kort gebakken. Door de saus met citroen wordt de kip heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Je kent ze vast wel die bakjes kant en klare kipkerrie salade uit de supermarkt. Maar, als je dan eens heel nauwkeurig op de achterkant leest welke toevoegingen er allemaal in zitten dan laat je het toch zeker staan staan en maak je het lekker zelf. Wel zo gezond en zó klaar en heel lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Al struinend op het Internet kwam ik dit recept in meerdere varianten tegen. Ik heb hier en daar wat naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast en dus komt nu ook nog mijn versie erbij Ik wil het de volgende keer weer graag precies zo maken dus zet ik het hier neer dan kan ik het niet vergeten. #mijngeheugenlaatmeweleensindesteek Ik heb helaas geen tajine en dus is dit recept gewoon in de stoofpan gemaakt. Erg lekker hierbij is Couscous-met-appel-en-cranberrys …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Wanneer ik naar mijn moeder ga en ze vraagt: wat wil je graag eten? Weet ze eigenlijk al het antwoord op de vraag. HETE KIP!!   Super weinig ingrediënten, maar met een heerlijk resultaat!. Dit is het basis recept, zelf vind ik het lekker om er nog een scherpe peper aan toe te voegen en een beetje nootmuskaat.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Regelmatig gemaakt en de kip valt goed in de smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

 Iedereen houdt wel van simpele snacks als frikandellen, kroketten of nasiballen. Maar wist je ook dat ze vrij eenvoudig te maken zijn? Je zult versteld staan! Leg maar alvast de mayo, ketchup en fijngesnipperde uitjes klaar, want met dit simpele recept gaan we heerlijke homemade frikandellen maken. Keep it simple en ga op je gemak aan de slag met de meest bekende snack van Nederland. Alleen dit keer met een Marokkaanse twist!Deze kipfrikandellen zijn heerlijk zacht, Marokkaans gekruid en hebben een stevig laagje aan de buitenkant. Wanneer je de frikandellen hebt gebakken, laat ze dan heel even afkoelen voordat je ze op eet. Zo heb je de perfecte snack. Leg de frikandel op een broodje en snijd bij voorkeur een diepe snee in het midden. Just make it special. Nu kun je ze lekker vullen met saus en gesnipperde uitjes als je hier van houdt.Maak er meteen veel van en vries de Marokkaanse frikandellen in. Zo maak je het jezelf niet alleen gemakkelijk, maar zo heb je binnen enkele minuten een heerlijk gevuld broodje klaar staan! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top