1. Home
  2. Community
  3. oordaj
  4. Kookboek ovenschotel
Kookboek "ovenschotel"

Erg makkelijk en lekker en bovendien ook nog eens super gezond. Dit zijn precies de ingrediënten die bij de gezonde Mediterraanse levensstijl behoren (Pioppi dieet). Het snijwerk is eigenlijk alles, voor de rest doet de oven het werk. Je kunt een beetje "spelen" met de groenten al naar gelang je in huis hebt. Ik heb om de kabeljauw in te pakken gebruik gemaakt van Serrano ham (of Parma ham) maar je zou ook Pancetta of ontbijtspek kunnen gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Mexicanen weten wat lekker is. Dat bewijst wel deze enchilada . Helaas heb ik geen "echte" enchilada gemaakt, want een enchilada maak je van een maistortilla en een burrito op basis van een tortilla die gemaakt is van tarwe. Ik vergreep me dus in de winkel..... Ach en dat mag de pret niet drukken want enchilada of burrito hij was gewoon heerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit zou wel eens een van onze favo's  ovenschotels kunnen worden Snel klaar en super smaakvol met het zoetige zuurtje van de appelen en de citroen en het knapperige van de walnoot en deze zijn in  een perfecte combinatie met de aardappeltjes en het varkensvlees. Deze schotel heeft een energiewaarde van Kcal 504. https://www.projectgezond.nl/ovenschotel-met-varkenslapjes-en-appel/   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit was een snelle heerlijke schotel van Project Gezond. Makkelijk voor te bereiden en dan mag de oven het gerecht afmaken gerookte zalm en spinazie is ook weer zo'n gouden smaakcombinatie en met de tomaat erbij krijg je een forse groentebom met mineralen en vitamines naar binnen. Voor 2 personen moet je wel een kleinere ovenschaal gebruiken, want anders kun je geen 3 lagen lasagne opbouwen. Wat een vergissing Dit was een gerecht voor 4 personen. Geen wonder, dat we veel te veel hadden. In het boek TOP staan de meeste gerechten voor 2 personen beschreven. Helemaal overheen gelezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lasagne volgens oud Italiaans recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

lasagne is altijd feestelijk. Maar deze lasagne deluxe is extra feestelijk! Ik maak hem met luxe ingredienten zoals paddenstoelen, zongedroogde tomaat en truffel. Mocht je kalkoen over hebben van het kerstdiner kan je de dag erna de overige kalkoen gebruiken voor deze lasagne deluxe. Ideaal om dubbel feest te vieren!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept voor hete bliksem is een familierecept. Ik heb het voor het seizoen alleen iets aangepast. De klassieke hete bliksem maar dan met een herfst twist. De pompoen en zoete aardappel geven lekkere nieuwe smaken aan dit gerecht.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik nu al 2x gemaakt met kabeljauwhaasjes. Dat is het dikke stuk van de kabeljauw. Je kunt dit recept natuurlijk ook met een andere witvis maken. Gezien de oventemperatuur en de -tijd moet je wel dikke stukken vis gebruikten. De vis was hier steeds een succes. De vis wordt grotendeels in de oven gegaard en blijft daardoor heerlijk sappig. De saus met een toevoeging van een beetje balsamicoazijn geeft net dat beetje méér aan de vis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een ovenschotel van aardappelpuree, zuurkool, gehakt en ananas. M'n moeder maakte dit vroeger heel vaak, en het was altijd bijzonder smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Van ovenschotels kan ik geen genoeg krijgen als het buiten koud en guur is. Prei is een lekkere groente waar je veel mee kan. Deze prei ovenschotel is lekker simpel met kerrie en gehakt, echt een klassieker! Je kan verder varieren door er paprika of kaas aan toe te voegen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Nu eens geen karbonades gebakken in de Koekenpan, maar lekker gemarineerd gebakken in de oven. Je hebt er geen omkijken naar.  Heerlijk bij een stamppotje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top