1. Home
  2. Community
  3. oordaj
  4. Kookboek vlees
Kookboek "vlees"

Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember. ( Volgende keer ga ik voor vers gesnipperde gember) Knoflook en sjalot meestoven en op het laatst de rode peper erbij. Ik serveerde dit gerecht met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1465631/Komkommersalade-met-een-oosters-tintje en deze salade , dat  er qua ingrediënten uitstekend bij paste en smaakte.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Wat is nu lekkerder als je eigen vlees bereiden voor op de boterham? Zoals jullie wellicht weten, experimenteer ik ( Roy ) nog wel eens met de recepten en ik moet zeggen, het gaat me best goed af. Meestal gebruik ik wel een basis en daarvan ga ik dan afwijken en ontstaat er iets nieuws. Zo ook dit recept. Als ik jullie was, zou ik het zeker proberen want moeilijk is het niet maar ooooo.... zo lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke entrecote met zgn Cafe de Paris boter. Er gaat maar weinig boven zo`n zachtsmeltende klont kruidenboter op een gebakken of gegrilde steak. Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

 Vandaag zag ik haar filmpje en tijdens het kijken ..... was het watertanden geblazen. Deze balletjes MOET ik gewoon maken voor de jaarwisseling .. ze lijken me zááálig.Tja en aangezien we dit jaar de jaarwisseling bij onze beste vrienden vieren, maak ik ze maandagochtend  a.s maar op voorhand en neem ze als verrassing mee. Dus... eigen foto volgt.Koud of warm.... lekker!!   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een heerlijke umami creatie van smaak .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Nu eens geen karbonades gebakken in de Koekenpan, maar lekker gemarineerd gebakken in de oven. Je hebt er geen omkijken naar.  Heerlijk bij een stamppotje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Deze  varkensfiletlapjes heb ik eerst snel aangebakken in de koekenpan en daarna op een niet te hoge temperatuur nog even in de oven nagebakken. Hierdoor worden de lapjes lekker zacht. Ze krijgen een heerlijke smaak door de gebakken uien, ketjap en chilisaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zodra ik hier weer cantharellen op de markt zie moet ik ze kopen. Het lekkerste vind ik de cantharellen met een romige risotto. Echt smullen. Kun je geen cantharellen kopen neem dan kastanjechampignons. , …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Deze hamburgers zijn net ff een tikie anders, en voor degene die houdt van de multi culturele keuken is dit echt heerlijk. ik heb het een keer op koninginnedag verkocht en ik kon het niet eens bijhouden, was om 3 uur al door mijn vlees heen!!! gewoon lekker proberen …  Lees verder »

Heel simpel en lekker! Weer eens iets anders dan de gewone bal. De ham geeft een lekkere smaak aan het gehakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept uit de BBQ special van het Smult zomernummer met de lekkerste barbecue recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Krabbetjes met sesamsaus een Koreaans vleesgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een stampotje van aardappel en spinazie en in het midden een kuiltje met een gehaktbal en jus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Google op " gehaktbal " en het interweb ontploft , dus daar ben ik mee gestopt. altijd opzoek naar een lekkere bal , zoals deze, natuurlijk de beste bal ooit ! en de bal van de dag die ik trouwens alleen voor de jus ( om daar een dikke witte boterham door te halen ) weer eens moet maken. zo kwam ik dus bij deze , eigenljk bedoeldt als snackballetje voor tv met 1 of andere football ( das wat anders dan soccer ) wedstrijdt , maar je kunt er prima 4 balletjes van draaien. ingredienten weglaten of vervangen is geen optie , maak het dan niet .   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de barbecue te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan
Top