1. Home
  2. Community
  3. omalidy
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 ui, gesnipperd 1 rode paprika, in stukjes 1 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 1 pak Honig mix voor chili con carne a 52 g 1 blik kidneybonen a 400 g (Jonker Fris) 1 blik mais a 300 g 400 g kabeljauwfilet, in blokjes 1 el fijngehakt korianderblad …  Lees verder »

De hachee is een oorspronkelijk middeleeuws gerecht uit Frankrijk. In het noorden van Frankrijk en Vlaanderen is het door de eeuwen heen een stoofgerecht met ongeveer gelijke gewichtshoeveelheden vlees en uien gebleven. Het wordt er met bouillon en wijn bereid. In ons land en ook in het aangrenzende Rijnland, is er iets mis met de verhouding tussen het vlees en de uien. Er worden meestal veel meer uien dan vlees in de Hollandse en Rijnlandse hachee verwerkt. De Rijnlandse smaakt ons overigens beter, omdat die naast uien ook knoflook en in deze tijd van het jaar donker (bok)bier bevat. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

1 1/2 liter kippenbouillon, 60 ml. olijfolie, 50 gram boter, 2 uien fijngehakt, 400 gram risottorijst, 4 eetl. peterselie, 2 eetl. bieslook, 2 eetl. basilicum, 1 eetl. salie, 150 gram parmezaanse kaas, 3 kipfilets in stukjes. …  Lees verder »

Knapperig en gekruide vis van het platteland van Cambodja - helaas de plaatjes werken niet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een variant op de oer-Hollandse pot. …  Lees verder »

Het krokante spekkorstje is niet alleen erg lekker, maar zorgt er ook voor dat het gehaktbrood niet uitdroogt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Bron: Bijlage Libelle juli 1980 De soep heet in de bijlage Chinese tomatensoep, maar bij mijn weten gebruiken Chinezen geen sambal. De soep heet nu dat ook "Pittige tomatensoep". Heeft meer weg van de Indische keuken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Eens gegeten, altijd een traktatie! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Zwitsers

250 gr gehakt,2 eetl. gehaktkruiden,een halve eetlepel(pittige)paprikapoeder,75 gr chorizo,2 eetl. tomatenketchup,150 gr knoflookolijven,een scheutje sherry,2 eetl. peterselie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een lekkere variatie op de standaard appelcake …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

250 g olijven naturel, 2 tot 3 teentjes knoflook, 2 takjes verse tijm, versgemalen peper, 3 eetlepels olijfolie. …  Lees verder »

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Goedkoop, snel en toch apart …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Een traktatie van lange vingers en roomkaas. …  Lees verder »

Recept voor 2 a 3 potten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

WITLOF MET BLAUWE KAAS EN DRUIVEN LEKKER MET STOKBROOD …  Lees verder »

(Echalotes confire) …  Lees verder »

Top