Een typische klassieker met een nieuwe twist! … Lees verder »
- 30-60 min.
- Wereld
Een typische klassieker met een nieuwe twist! … Lees verder »
Hachee, maar dan apart. Het oorspronkelijke recept is met 500g uien, maar ik heb het aangepast. Want in hachee horen tenslotte veel uien. Lekker pittig recept.Nog lekkerder als je het een dag van tevoren klaarmaakt. … Lees verder »
Een stevige soep barstensvol verse groenten geschikt voor zomer en winter. Doordat hij zo goed is gevuld dus ook uitstekend geschikt als hoofd- of lunchgerecht. Maak er ook eens een keer fajitas of een tortillataart bij en je hebt een echt Fiesta Mexicana. … Lees verder »
Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel. Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen. … Lees verder »
Opstijven 3-4 uur. … Lees verder »
De lente vier je natuurlijk met asperges! Probeer deze overheerlijke hartige taart met witte en groene asperges en geniet van het voorjaar. Dit makkelijke recept kun je serveren als hoofdgerecht of in kleinere stukjes voor bij de borrel. … Lees verder »
Hartige croissantkrans met kip. Dit gerecht is met zijn kruidige smaken een heerlijke toevoeging voor bij de Paasbrunch. … Lees verder »
Heerlijk roomijs met pure ingredienten. Leuk om te serveren na of tijdens de Paasbrunch of als dessert na het avondeten! … Lees verder »
2 fris-zure appels 250 gram aardbeien 1 zoete meloen (geen watermeloen) 500 gram pitloze witte druiven 2 bananen (niet te rijp) 1 groot blik ananas op siroop 100 ml Karvan cevitam citroen (eventueel vloeibare zoetstof) … Lees verder »
Dit is een zeer snel recept, in slechts 10 minuten staat de cake al in de oven. Geen lang geroer en geklop . De cake heeft een heerlijke zachte advocaatsmaak en is met de mooie gele kleur dus ook nog eens een "echt Paasgebak" . Bijna alle alcohol verdampt daardoor wordt de smaak veel zachter. Dus...... altijd advocaat in huis, want deze cake smaakt ook heerlijk als het geen Pasen is. … Lees verder »
Wil jij deze Pasen echt de show stelen? Met deze Paastaart ga je dat doen! De taart is gemaakt van een luchtige citroencake met frisse en romige botercreme. Je versiert hem met pure chocolade en met de paaseitjes die jij lekker vind. … Lees verder »
Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden. … Lees verder »
Zoveel variaties op gevulde eieren, maar vaak vind ik ze flauw van smaak. Dit is mijn gevuld eitje. … Lees verder »
Lekker … Lees verder »
Lekker fris voor bij de borrel of een koud buffet … Lees verder »
8 blaadjes witte gelatine 1 dl olijfolie extra vierge 3 tenen knoflook uitgeperst 1 blikje tomatenblokjes (400 g) 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 g), fijngehakt 2 dl medium dry sherry (zee)zout (versgemalen) zwarte peper 1 middelgrote courgette 1 middelgrote aubergine … Lees verder »
1 ui 1 doosje champignons fijn 250 gr. 1 el. olie 1 zakje pistachenoten 125 gr. 4 takjes peterslie 1 pakje roomboterbladerdeeg 450 gr. 500 gr. kalfsgehakt 1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter. (Knorr) 2 eieren 1 zakje walnoten 45 gr. Baukje 1 el. bloem om te bestuiven. … Lees verder »
Makkelijk, calorie-arm, en waanzinnig lekker, dus wat wil je meer? … Lees verder »
ASPERGEQUICHE in het aspergeseizoen ! … Lees verder »
… Lees verder »