1. Home
  2. Community
  3. oleebolleken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

"Albondigas con picada de almendra". Mijn vriend en ik zijn onverzadigbare gehaktballeneters. Wij kijken altijd uit naar de allerbeste gehaktballen, maar we zijn heel tevreden met zeer goede. Ik geef toe dat de gehaktballen in dit recept behoren tot de beste die ik ooit gehad heb, heerlijk gekruid, vochtig en licht. In Andalusie zijn albondigas (afgeleid van het Arabische woord voor bal) zo gewoon als tapa en als onderdeel van de keuken dat sommige kookboeken er hele hoofdstukken aan wijden. Dit gerecht is genoeg voor 4 tot 6 personen als tapa. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

"Tortilla de patata Jose Luis", Jose Luis is een bekende tapa-bar in Madrid, die al decenialang in de mode is en zich gespecialiseerd heeft in de wat betere en verfijndere tapa. Aan de man achter de naam, Jose Luis de Solaguren, is het langdurige succes van de bar te danken. Zijn aardappelomelet, waarvan hier het recept, is legendarisch. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

"Almejas a la marinera", dit is een van de meest klassieke tapas, die overal langs de Spaanse kust gevonden wordt en altijd van uitstekende kwaliteit is, meestal verandert alleen het soort schelp welke gebruikt wordt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Salsa romesco", romesco is typisch voor de provincie Tarragona, het is een dipsaus om te geven bij eenvoudig gegrilleerd, gebakken of gefrituurd zeebanket of tapas van zeebanket. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een van de populairste Spaanse tapas, overal langs de kust te vinden, en niet alleen in Spanje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

"Bacalao a la vizcaina", dit gerecht is een meesterstuk uit de Baskische keuken, het kost uren om hem op de juiste manier te bereiden. Zorg vooral dat u gedroogde rode Spaanse peper gebruikt, want welk alternatief dan ook, zal u nooit hetzelfde resultaat opleveren. Deze enigszins verfijnde versie is het recept van de Baskische chef-kok Genaro Pildain van restaurant Guria, die bekendstaat om de wonderen die hij met deze gedroogde kabeljauw weet te verrichten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

"Almejas con ajo y perejil", de manier van de Canarische Eilanden om een heerlijke knoflooksmaak aan de venusschelpen te geven. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Pimientos morrones salteados", een Baskisch streekgerecht, welk ook geliefd is in heel het Noord-Oosten van Spanje, en basis van veel recepten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

"Chorizo ocejon", dit is een van de geweldige tapas die we kregen in een onverwacht goede bar in de rustige heuvels van de provincie Guadalajara (zie mijn artikel over tapas). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Calamares a la parrilla en vinagreta", deze heerlijke tapa kan in minder dan geen tijd worden bereid, gewoon de ingredienten voor de vinaigrette door elkaar kloppen en de pijlinktvis snel grilleren. De inktvis moet zo klein mogelijk zijn, kies pijlinktvissen met een lijf van minder dan zo'n 7 cm. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Nog zo'n all-round Spaanse tapa. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

"Croquetas de bacaloa Salvador", de getalenteerde Salvador Lucero van Bar Bahia in Cadiz geeft aan deze kabeljauwkroketten, anders dan de klassieke met aardappelen, een romige consistentie door de witte saus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

?Albondiguillas de pescado?, deze smakelijke visballetjes gearomatiseerd met amandelen, knoflook en saffraan, komen uit Villagarcia de Arosa, een Galicicsch stadje aan de zee met een uitnodigende promenade. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Esparragos blancos en vinagreta de piquillos", in deze salade zijn twee van Navarra's bekende gewassen verwerkt, witte asperges en heel kleine, zoete rode piquillo pepers. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

"Pure de patatas a la Vasca", terwijl in de andere regio's van Spanje gebakken of gefrituurde aardappelen favoriet zijn, hebben de Basken met hun voorliefde voor subtiele, verfijnde aroma's een voorkeur voor dunne, romige aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

"Romesco de peix", is een perfecte creatie uit de oude Romaanse stad Tarragona, en zoals de naam al aangeeft, een gerecht van Romaanse oorsprong. Dit recept is de specialiteit van de romesco-meesters Simon en Antonio Tomas, die het serveren in hun fantastische restaurant "Sol-Ric", net buiten Tarragona. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

"Cordero en chilindron", een van de traditioneelste streekgerechten uit Aragon, eerst gemarineerd in witte wijn en dan gestoofd in een robuuste rode wijn uit Aragon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans
Top