Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham. …
Lees verder »
Ik gebruik eigenlijk nooit kant en klare pakjes sauzen etc. door mijn eten. Werkt liever vanuit basis ingrediënten om tot iets lekkers te komen en beschouwd dit ook de kunst van koken. Maar in deze recept wijk ik even van deze regel af. Deze recept is geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse keuken, waar ze veel pakjes soep en kant en klare gemengde specerijen gebruiken. …
Lees verder »
Ideaal voor op een zonnige zomers dag en word koud geserveerd als hoofdgerecht met aardappel puree en gekookte groente of als lunch gerecht met grove brood. …
Lees verder »
Rooibos is een Zuid-Afrikaans kruid bos die in het Klein Karoo groeit. Dit bevat antioxidanten en heeft ant-allergische eigenschappen. Dit is koorts verlagend en word ook in zalven tegen eczeem gebruikt. In Zuid-Afrika krijgen kleine baby`s rooibosthee tegen maagkrampen. De lijst is nog veel langer van geneeskrachtige werken van deze "krachtige" bosje, maar vandaag stoppen we het in een marinade. …
Lees verder »
Een kerrie gehaktbal hoort bij jou gehaktballen verzameling. Deze gehaktballen zijn eigenlijk heel eenvoudig, maar doordat dit in kerriesaus gegaard wordt, worden ze echt heerlijk en complexer van smaak. …
Lees verder »
220 g zalm uit blik, stukjes graten en vel verwijderd en vis in stukjes gesneden
100 g gerookte forel, in stukjes
250 g roomkaas
2 e citroensap
250 ml slagroom, stijf geklopt
3 sprieten bieslook, fijn
zout
peper …
Lees verder »