Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. nosferatu666
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Teppan-yaki is een van de bekendste Japanse gerechten. Er zijn zelfs speciale Teppan-yaki restaurants waarbij de gasten rond een grote bakplaat (teppan) zitten, waarop de kok malse stukjes vlees, groenten, vis of garnalen roostert. Heeft u een tafelgrill, dan maakt u ook thuis heel makkelijk zelf Teppan-yaki. Eventueel kunt u de ingredienten ook op het fornuis in een grote koekepan bakken en ze daarna direct serveren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

2 stukken zalmfilet van 230gr-zout-gekneusde zwarte peperbolletjes-whisky-1/4l kookroom-1/4l water-2 kippenbouillonblokjes-fijn gehakte bieslook-een klein beetje witte roux-scheut witte wijn …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een heerlijk voorgerecht uit de oven …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Knoflooksoep met kaascroutons,zo'n knapperig stukje stokbrood met gesmolten kaas doet het in de knoflooksoep net zo goed als in de uiensoep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Gai King is de Thaise naam voor kip met gember. In veel restaurants in de toeristencentra van Thailand wordt het gerecht als Heavenly Chicken aangeboden. Het "hemelse" ontleent de kip aan de combinatie van verse munt en gember die heel opvallend is. Voor het gerecht lenen zich drumsticks heel goed. Een recept van Hans Belterman. Ik heb dit recept gemaakt met Gebakken-rijst-met-sojasaus-en-knoflook van deonart. Echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

2 e.l olijfolie,2 uien,1 e.l verse gember, 2 dl kokosmelk(ongezoet),1 e.l thaise groene curry, 1.5 dl kippenbouillon,1 bosje verse basilicum,1 e.l verse koriander,2 lente uitjes en rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

750 g (9 stukken) kipfilet 2 el olie 1 grote rode paprika in reepjes 100 g peultjes, afgehaald ? kop fijngesneden verse basilicum 1 el bruine suiker 1 el oestersaus 1 tl gedroogde basilicum 1 el Thaise zoete chilisaus 1 kop kokosroom (uit blik) 2 tl vissaus of citroensap gekookte jasmijnrijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Dit heerlijke en supersimpele voorgerecht zag ik op de BBC bij de Naked Chef. Ik wil het even noteren zodat ik het niet vergeet. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Een lekker hapje tussendoor. …  Lees verder »

500 g kleine scampi - peper en zout - 1 bosje lenteuitjes - 1 teentje knoflook - 1 stukje verse gember - 1 eetlepel sesamolie - 2 eetlepels zonnebloemolie - 2 eetlepels rode currypasta - 400 ml cocosmelk - 3 eetlepels sojasaus - 1 theelepel rietsuiker - 1 eetlepel limoensap - verse basilicum en verse koriander. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Voorjaar - hoofdgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

400 g kippenfilet zout 1 theelepel kerriepoeder 6 stengels bleekselderij 1 blikje ananas 2 eetlepels gember (geraspt) 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 teentje knoflook 2 takjes koriander …  Lees verder »

Supermakkelijk, superlekker en gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Heerlijke Thaise kipfkluifjes als voorgerecht of zomaar tussendoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais
Top