1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Tapas
Kookboek "Tapas"

2 liter zonnebloemolie 12 grote zoutwater garnalen, rauw 2 grote aardappels (vastkokend) 2 el mayonaise 1 teen knoflook, geperst paar druppels tabasco chilipeper uit de molen 1 citroen, in partjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

7 el olijfolie 2 el sherry-azijn 250 gram verse chorizo (aan een stukje) 1 kleine ui (fijngesnipperd) 400 gram kikkererwten (blik) peper zout peterselie (fijngehakt) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

225 gram groene Spaanse olijven zonder pit 4 eetlepels rode-wijnazijn 4 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet 2 dunne puntjes citroen 1 theelepel korianderzaad, licht geplet 1/2 theelepel gemalen komijn 2 takjes verse of een 1/2 theelepel gedroogde tijm 1 takje verse of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn 1 blaadje laurier 1/2 theelepel venkelzaad 2 gedroogde, rode chilipepers, van zaad ontdaan …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Dit is een typisch gerecht uit de zuid Europese keuken. Je moet er van houden en niet afgeschrikt worden door wat tentakels ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 grote uien fijngehakt 2 tenen knoflook uit de pers 1,5 dl olijfolie 1 kg courgettes in blokjes 1 theelepel oregano zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

1½ blik artisjokkenharten sap van 1 sinaasappel 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook ½ theelepel (liefst verse) tijm 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 1 eetlepel fijngeknipte selderij 2 eetlepels fijngeknipte peterselie mespunt cayennepeper zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

2-3 eetlepels olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1 eetlepel citroensap ½ theelepel komijnpoeder ½ theelepel cayennepeper 300 gr mager lamsvlees of varkensfricandeau zout 10 houten spiesjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Let op: de ansjovis moet minstens een nacht marineren! Op de dag van eten moeten ze vervolgens nog 1 tot 2 uur in de olijfolie trekken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

1 grof boerenbrood of rond brood, ongesneden 4 teentjes knoflook 6 el aromatische olijfolie 6 rijpe tomaten zeezout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Tapas …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

125 gr grote zilveruien , gepeld aubergine van 450 gr, in de lengte doormidden gesneden, zonder steel 2 rode paprikas 125 gr zeer rijpe tomaten 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 eetlepel fijngehakte peterselie 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode-wijnazijn 1/4 theelepel Dijon-mosterd zout vers gemalen peper snufje suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top