1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Hartig gebak
Kookboek "Hartig gebak"

Het geheim van de quiche Lorraine van AlainCaron. `Alles begint met het deeg. Het allermooiste is om het zelf te maken. Je kunt het recept gemakkelijk van tevoren maken. De quiche is koud of warm te eten, bij de lunch of als aanvulling op het diner. Een `passepartoutgerecht`, noemen de Fransen het dan ook. Niet alleen het moment waarop je de quiche kunt eten, ook het recept is flexibel. Als je er een extra ei of wat meer kaas in doet, gaat het ook goed. Het wordt alleen wat zwaarder. De verse nootmuskaat heb ik zelf aan het recept toegevoegd. Het geeft een heel frisse smaak.` …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

"Als bodem voor deze hartige tart gebruik ik croissantdeeg", vertelt Pegita Wildeman. Op de bodem schep ik een pittig mengsel van makreel, ontbijtspek, geraspte kaas, ui en knoflook. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

3 el sesamzaadjes 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a 295 ml), uitgelekt 3 eieren 170 ml olijfolie 6 bosuitjes, in ringetjes 310 g bloem, gezeefd 1 1/2 el bakpoeder 250 gr mascarpone 15 gr verse basilicum, blad fijngesneden zout en peper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dat muffins altijd zoet behoren te zijn is natuurlijk niet waar; je kunt er alle kanten mee uit. Zoals met dit recept van deze bekoorlijk uitziende en verrukkelijk smakende hartige muffins.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid 50 g groene olijven zonder pit 100 g belegen Goudse kaas, geraspt 1/2 theelepel cayennepeper 1 eetlepel paprikapoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

4 eetlepels olijfolie 1 kilo uien, in halve ringen 1 pak bladerdeeg voor hartige taart (diepvries, 450 g), ontdooid 2 eetlepels suiker 1 eetlepel tijm 1 blikje ansjovisfilets (46 g), uitgelekt 100 g zwarte olijven zonder pit …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Kijk ook eens op mijn webgroep werken_met_bladerdeeg voor lekkere andere recepten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

* 4 eieren, * 20 g suiker, * zout, * 200 g gerookte zalm in mooie dunne plakjes, * 50 g bloem, * 40 g maizena, * 1 theel bakpoeder, * 200 g roomkaas, * 2-3 theel wasabi pasta, * 250 g volle kwark, * 4 eetl fijngehakte dille, * 2 theel mosterd, * handvol broodkruim. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

* 125 g gehakte walnoten, * 1 eierdooier, * 80 g boter,niet te hard en niet te zacht, * 250 g Gorgonzola, * 130 g bloem, * mespunt zout. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

100 gr cottage cheese 1 / 2 kopje geraspte parmezaanse kaas 1 / 4 kopje wit volkoren meel 2 / 3 kopje amandel meel 2 / 3 kopje gemalen amandelen 1 theelepel. bakpoeder 1 / 2 theelepel. zout 3 tl water 4 eieren, opgeklopt 3 plakken spek ( uitgebakken. dan verkruimeld ) 3 gesneden lente-uitjes …  Lees verder »

Meteen uit de oven zijn deze luchtige kaassoesjes het allerlekkerst. Serveer er een glaasje rode wijn of port bij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De gekarameliseerde uien en olijven smaken heerlijk samen. …  Lees verder »

Lekker een hartig hapje voor tussendoor …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

150 gram kleine magere spekblokjes, 1 ui 2 teentjes knoflook 1 blikje pizzadeeg 240 gram 200 gram verse roomkaas versgemalen peper bloem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

* 4 blaadjes hartige taart deeg, * 450 gr camembert, * 3 dl melk, * 3 eieren, * 1 dl slagroom, * bieslook, * peterselie, * paprika poeder. …  Lees verder »

* 400 gram Feta, * 100 gram boter, * 2 eieren , * 2 el Bulgaarse Yoghurt , * 75 gram Geraspte Kaas, * 4 el. bloem, * ½ tl bakpoeder. …  Lees verder »

* 4 plakjes hartige taart deeg. * beenham * 4 eieren, * oude kaas, * zout en peper, * salie, * half bekertje slagroom * ei geel. …  Lees verder »

Top