1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Sauzen, dips & marinades
Kookboek "Sauzen, dips & marinades"

Niet mager wel heeeeerlijk …  Lees verder »

Over de pasta …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke Tapa, lekker voor op stokbrood …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Als de groene kruiden niet vers verkrijgbaar zijn neemt U een ? theelepeltje gedroogde basilicum en mespuntje tijm. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Spaanse knoflook mayonaise... lekker met papas arrugadas of met stokbrood …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Blanke roux, Blonde Roux, Bruine Roux. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Lekkere dressing voor salades met vissoorten …  Lees verder »

Lekker als bijgerecht met geroosterd lamsvlees of biefstuk, of als borrelhapje bijvoorbeeld op ciabatta brood met rauwe ham. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een sauce gribiche is een soort mayonaise met augurk, kappertjes, peterselie, kervel en dragon uit de Franse keuken die koud wordt geserveerd bij, traditioneel, (wit)vis, kalfstong, kalfskop, varkenspoot of gekookte of gepocheerde kip. Gewone, verse mayonaise wordt echter gemaakt van rauwe eierdooiers, terwijl en gribiche wordt gemaakt met hardgekookte eierdooiers. Gribiche is ook lekker als dip voor rauwkost! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

4 soorten mayonaise …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Voor 1 liter: Sap van een halve citroen 50 gr mosterd 7 dl mayonaise 2,5 dl room Zout en peper …  Lees verder »

180 ml zure room 180 ml mayonaise 1 el versgehakte peterselie 1 el versgehakte bieslook 1 tl versgehakte dille 1 tl geraspte citroenschil 1 el vers citroensap Zout en peper uit de molen …  Lees verder »

2 el wasabipoeder of wasabipasta 200 ml olijfolie 1 eigeel Citroensap Zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

4 teentjes knoflook 200 ml olijfolie 1 eigeel Citroensap Grof zeezout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

3 sinaasappels, 65 gr suiker, beetje maizena …  Lees verder »

1350 gram verse augurken (dus niet uit pot) of (snack)komkommer 1 hele grote (zoete) ui 60 gram fleur de sel (zuiver zout) 750 ml witte azijn 150 gram suiker 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels dillezaad 2 theelepels mosterdzaad 2 theelepels selderijzaad ½ theelepel kurkuma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Net als Joop Braakhekke schreef ook Hanzaa hier zijn recept voor "ceasar salad". Dat moet natuurlijk Caesar Salad zijn met AE, De beste die ik ooit proefde was niet in Joop`s Garage maar in restaurant Amsterdam, de brasserie bij de watertoren. Ik maak het graag voor grote gezelschappen in de zomer voor een grote groep. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans
Top