1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

De tiramisu maakt men best de dag voordien. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.» Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

295 gram gepureerde frambozen (diepvries) 7 stuks gelatineblaadjes kwart van een citroen 85 gram suiker 25 ml water 1 eiwit 95 ml slagroom 1 pakje(s) lange vingers of cake 75 ml bietensap 50 ml balsamico azijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een heerlijke authentieke tiramisu, maar zonder de rauwe eieren! (let op: dag van te voren maken is veel lekkerder!) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Al met al een topper voor de ervaren (hobby) kok om mee voor de dag te komen als extra genietpunt van een etentje voor de liefhebbers van kaas! Kan een dag van te voren bereid worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Energie 330 kCal- Eiwit 4 g- Vet 22 g- Koolhydraten 24 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

6 blaadjes witte gelatine 3 limoenen, geperst 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 theelepel olijfolie met basilicum 100 g suiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

500 ml Griekse yoghurt 250 ml slagroom 6 eetlepels poedersuiker Rood fruit naar smaak (frambozen, bramen, aardbeien etc., eventueel diepvries) voor ca. 3 personen. Stuk of 10 amaretti (kleine bitterkoekjes) Muntblaadjes om te garneren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Hemelse chocoladecakejes! Ze zijn vanbinnen nog vloeibaar als ze opgediend worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

6 kiwis 4 eetlepels witte basterdsuiker 1/2 liter magere yoghurt (pak a 1 liter, Biologisch) 14 ijsblokjes …  Lees verder »

De bereiding bestaat voornamelijk uit wachttijd. Je kunt het ijs echter van tevoren maken. Het afbereiden duurt maar een minuut dus je bent niet lang van de tafel weg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

200 gram roomboter 150 gram pure chocolade 200 gram witte amandelen 200 gram suiker 25 gram cacao 1 snufje(s) zout 5 stuk(s) eieren 300 milliliter slagroom 2 eetlepel(s) poedersuiker 1 stuk(s) limoen 250 gram aalbessen 250 gram kersen 250 gram aardbeien …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 vanillestokje 2 x 250 ml slagroom 8 eetlepels suiker 250 g mascarpone (zachte roomkaas) 150 g pure chocolade, grof gehakt 8 lange vingers 200 ml hete koffie, sterk of espresso …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1 vanillestokje 700 ml volle melk 1 bekertje slagroom (125 ml) 140 g suiker 100 g griesmeel (pak 500 g) 1 doosje frambozen (250 g, diepvries) 1 flesje rodebessensap (250 ml) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Panna cotta komt uit de Italiaanse provincie Piemonte en betekent letterijk `gekookte room`. Het is simpel te maken en eerlijk na een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept bevat eiwitten. Als je geen gepasteuriseerd eiwit kunt vinden en rauwe eieren moet gebruiken, dan is de mousse niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en andere risicogroepen. Zorg dat de eieren zo vers mogelijk zijn en dat ze koel worden bewaard. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

125 ml slagroom 80 g honing 200 ml yoghurt 100 g frambozen  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De Cassata Siciliana is het beroemdste regionale nagerecht van Sicilië en heeft een zeer oude oorsprong. Het is ook een complex dessert, verrijkt met veel sterke en zeer zoete smaken, zoals gemengde gekonfijte vruchten, chocolade, pistachenoten, abrikozengelatine, sultanarozijnen, oranjebloesemwater en maraschinokersen. Het mengsel werd in de tijden steeds complexer, toe te schrijven aan de invloed van verschillende culturen, hoofdzakelijk de oriëntaalse. Welk mengsel je ook kiest, het meeste belangrijke is de versheid van de ricottakaas. Dit is echter een eenvoudige variant, zodat het recept door iedereen te maken is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top