1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Bijgerechten
Kookboek "Bijgerechten"

Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon …  Lees verder »

1 a 6 tenen knoflook 250 ml magere yoghurt 1 lepel peterselie 1 lepel bieslook 2 theelepels chilisaus 4 gare artisjokken gekoeld …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Romige aardappelen in de magnetron …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Frisse salade, heerlijk als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Uit de Tip gehaald …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

500g witlof, 2 el olijfolie, 1 el honing, 1 el Italiaanse kruiden, versgemalen peper, zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Bijgerecht die goed passen bij een winterse stoofpot. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Een verassend witlof recept …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik maak dit klaar als ik nog spitskool over heb. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

90 gram boter - 1 grote bruine ui - 375 gram arboriorijst - 125 ml droge witte wijn - 750 ml warme kippenbouillon - 1/4 theelepel saffraanpoeder - 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

LET OP de oventemperatuur is gewijzigd!!! lekker voor allerhande gelegenheden en leuk als cadeau …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

150 g basmatirijst (AH) 1 liter halfvolle melk (AH) 3 eieren (AH), losgeklopt 1 el gedroogde Italiaanse kruiden (potje 12 g, AH) 75 g belegen geitenkaas, geraspt 3 el rijstolie (fles 500 ml, King) 50 g rucola 6 zongedroogde tomaten (potje 295 g, AH), in reepjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

8 trostomaten, gehalveerd 2 uien, in dunne ringen 5 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngesneden 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 50 g geraspte Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Frites met azijn en zout is typisch Brits. Ik heb dit eens gegeten en vond het heerlijk. Omdat ik het een keer thuis wilde maken ben ik op zoek gegaan naar een recept. De hoeveelheid aardappelen in dit recept is als je de frites als bijgerecht serveert. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

500 g pompoen geschild en in grote stukken 3 eiwitten 1 tl bloem 50 g geraspte Pamezaanse kaas 1 tl zout 3 el boter of margarine …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gemaakt met kant-en-klare ovenfrites. Geen culinair hoogstandje maar wel lekker als je trek hebt in frietjes maar ook een beetje meer smaak wilt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 pompoen, schoongeboend 3 beschuiten 1 teen knoflook, geperst 100 gr oude kaas, geraspt 1,5 el gedroogde Italiaanse kruiden 3 el olijfolie peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 pompoen 1 tl sambal zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top