1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Vis, schaal- en schelpdieren
Kookboek "Vis, schaal- en schelpdieren"

1 teentje knoflook, gepeld 4 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie) 1 tl tijmblaadjes 10 basilicumblaadjes versgemalen peper, zout 4 stukken zalmfilet 1 zakje luxe soepgroenten a 300 g (C1000 Vers) 1 bosuitje, in ringetjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gemakkelijk en snel gerecht. Met pestosaus op basis van bechamelsaus, tagliatelle, simpele diepvriesvis en wokgroenten. Geen haute-cuisine maar zeer gemakkelijk en toch lekker koken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het recept voor deze verrukkelijke scampi vond ik in een oud tijdschrift van Essen und Trinken. Jammer dat ik het niet eerder heb gemaakt, want we hebben werkelijk gesmuld. Elke hap is een feest!!! VERRUKKELIJK!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Snelle salade, slank, gezond, feestelijk. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een risotto op vissers wijze met een rijke, volle smaak! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel makkelijk te maken en ziet er superleuk uit! …  Lees verder »

4 (roma)tomaten 15 gr verse basilicum 150 ml milde olijfolie 2 el balsamicoazijn 2 sjalotten, gesnipperd 2 el kappertjes, grofgehakt 4 tonijnsteaks versgemalen zeezout en zwarte peper 1 ciabatta 4 eetlepels tapenade van zwarte olijven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

200 gr couscous 4 kleine tomaten 1 komkommer 30 gr verse peterselie 15 gr verse munt 1 citroen, uitgeperst 5 el olijfolie extra vierge 1 kleine rode ui, gesnipperd 2 kg panklare mosselen 2 teentjes knoflook, in plakjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

6 el olijfolie extra vierge 1 grote ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, fijngehakt 500 gr winterpeen, in stukjes 1/2 el paprikapoeder 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl sambal oelek 1 citroen, geperst 15 scholfilets, heel 100 ml medium dry sherry …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 courgettes, in dunne plakjes 400 g kabeljauwfilet (diepvries) 1 citroen 2 teentjes knoflook, geperst 1 tl gedroogde dragon 4 el olijfolie 400 gr rijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

100 ml visfond 50 ml droge witte wijn 500 gr kabeljauwhaasjes, in 4 stukken 12 sint-jakobsschelpen 1 el bloem 125 gr boter, in blokjes 2 el olijfolie 2 el bieslook, fijngesneden 1 citroen zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

15 gr basilicum, alleen de blaadjes 20 gr platte peterselie, alleen de blaadjes 25 gr bieslook, fijngesneden 5 ansjovisfilets, uitgelekt 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes, uitgelekt 2 el rodewijnazijn 8 el olijfolie 500 gr reuzengarnalen, rauw, ongepeld maar zonder kop 1 citroen, schoongeboend …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

* 600 gr stokvis. * 300 ml melk. * 1 teentje knoflook. * 1/2 onbehandelde citroen,geraspte schil en sap. * 150 ml olijfolie. * 6 takjes peterselie. * Versgemalen peper & zout. * Geroosterde sneetjes witbrood. * …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Voor het gemak maak de vispakketjes alvast klaar tot het ovenmoment …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

75 gram boter 18 coquilles 1,5 dl Visfond 1,5 dl Noilly Prat 3 dl. créme fraîche 160 gr. koude boter limoensap zout cayennepeper scheutje champagne 1 prei, wortel en courgette …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Fantastisch recept van Rene Tichelaar van restaurant De Gieserwildeman Gebakken coquille met cantharel, pompoen crème en argan olie …  Lees verder »

2 stuk(s) Citroenblaadjes fijngehakt 250 gram Kabeljauwfilet 250 gram Zalmfilet 150 gram Broodkruimels of beschuit 2 stuk(s) Eieren 30 gram Lente-ui fijngehakt 2 takje(s) Citroengras fijngehakt 1 bosje(s) Koriander fijngehakt 2 stuk(s) Rode pepers (zonder zaadjes) fijngehakt 1 eetlepel(s) Limoensap 1 eetlepel(s) Vissaus 0,5 theelepel(s) Witte peper 1 scheutje(s) Plantaardige olie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Wachttijd 60 minuten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

16 grote rauwe garnalen (diepvries) * 1 sinaasappel * 1 rode peper * 5-6 el olijfolie extra vierge * 2 el basilicum (vers of diepvries van Daregal) * versgemalen zwarte peper * 1 courgette …  Lees verder »

500 gram diepvries rauwe tijgergarnalen - 4 tomaten - 4 tenen knoflook - 1 rode peper - 5 eetlepels olijfolie - 1/2 dl witte wijn - 2 eetlepels peterselie, fijngehakt - zout en peper  …  Lees verder »

Top