1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees "

Dieetrecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Gehaktbrood: 450 gram rundergehakt 450 gram varkensgehakt 1 kleine ui, gesnipperd 1 tl fijngehakte knoflook 1 tl zout 1/2 tl peper 90 gram (Japans) broodkruim 2-3 scheutjes Worcestershire saus 2 el fijngehakte peterselie 60 ml melk 2 eieren, losgeklopt Saus: 120 ml chilisaus 1 el donkerbruine basterdsuiker 1 tl mosterd Puree topping: 500 gram gekookte aardappels in stukjes gesneden 1 eidooier 60 ml creme fraiche of slagroom Snufje zout 2 el gesmolten boter …  Lees verder »

Het recept is gebaseerd op 8 kleine eendenbouten. Afhankelijk van je wens en menugang kun je dit recept dus maken voor 4 tot 8 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Heb jij wel eens gestoofde karbonades gegeten op de gezonde manier? Je weet niet wat je proeft. Dit is een heerlijke Mediterraanse stoof ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is mijn ultieme recept voor een klassieke steak tartare. Naar een recept van Flo, de beroemde brasserie in Parijs (en Amsterdam). Afkomstig uit mijn kookboek: Handboek voor de Perfecte Steak - wat elke man moet weten over biefstuk bakken. Voor dit boek interviewde ik tientallen, chefs, slagers en culikenners over het bakken van de perfecte biefstuk. Zie: www.deperfectesteak.nl voor handige video`s over de kunst van het biefstuk bakken (of voor het bestellen van het boek). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

4 biefstukjes 1 citroen in vier parten Sap van 1 citroen 4 el droge witte wijn 2 el olijfolie 1 teentje knoflook uit de pers 1 tl gedroogde oregano versgemalen zwarte peper zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

4 kipfilets 80 ml balsamico-azijn 125 ml kippenbouillon 2 eetlepels suiker 1 teen knoflook geplet Knoflookcouscous 300 gr couscous 500 ml kokende kippenbouillon 60 gr boter 4 tenen knoflook, in plakjes 2 eetlepels verse tijm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

4 flinke kipfilets 4 teentjes knoflook (of meer naar smaak) Plakken jong belegen kaas Potje kappertjes Olijfolie Peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

10 g gedroogde paddenstoelen (funghi porcini) 100 g oud witbrood 100 ml melk 150 g Parmaham 50 g fijngehakt + 100 g in plakjes 500 g rundergehakt 1 ei 2 el verse Italiaanse kruiden, fijngehakt 1 blik tomatenblokjes (400 ml …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Tegenwoordig is eendenborst overal te verkrijgen vandaar dit heerlijke recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Energie 345 kcal- Eiwit 36 g- Vet 22 g- Koolhydraten 0 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

Super lekker! Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Wat wil je nog meer? Gewoon doen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

350 g rundergehakt 350 g half-om-half gehakt 3 eieren, geklutst 2 teentjes knoflook, gehakt 1 ui, gesnipperd 1 eetl. gehakte peterselie 1 theel. gehakte verse tijm zout en versgemalen peper 2 pruimtomaten, ontveld, zonder zaadjes, in dunne plakken 125 g reepjes rauwe ham 20 groene olijven, zonder pit, gehakt 6 ansjovisfilets, gehakt 50 g geraspte Parmezaanse kaas 1 pot tomatensaus voor pasta …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

2 lamsboutschijven met been (ca 400 gram), 2 el knoflookolie, 1 tl gemengde groene kruiden(zeer fijn gehakte, dille, dragon, basilicum,kervel), zeezout, peper uit de molen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 mooie gelijke biefstukjes à 100 gram; ½ 1 eetlepel grove mosterd; 4 plakjes rauwe ham, over de lengte dubbelgevouwen; 12 blaadjes salie; 750 gram vastkokende aardappels, geschaafd, in plakjes; 4 eetlepels olijfolie; 75 gram geraspte Parmezaanse kaas; 2 theelepel tijmblaadjes; 20 gram boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gram kalfsgehakt 300 gram hollandse garnalen 1 ui, gesnipperd 3 takjes peterselie, fijgehakt 1/4 theelepel versgemalen nootmuskaat zeezout vers gemalen peper 125 mililiter kippenbouillon boter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

500 gram kalfslappen 2 sjalotjes fijngehakte champignons (bakje) 1 eetlepel boter bloem voor de roux eierdooier room peterselie zout en versgemalen peper bouquet garni (bundel verse kruiden met touwtje samengebonden: bijv. rozemarijn/selderij/prei/wortel) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Hoewel het recept een ragout heet, moet je niet denken aan een ragout zoals je dat uit een blikje kent. Dit is een grove ragout die het heel goed doet bij pasta of rijst. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top