1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Voorgerechten
Kookboek "Voorgerechten"

Heerlijke, feestelijke, luchtige cocktail van krab met een vleugje grapefruit …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. …  Lees verder »

1 fijngehakt teen knoflook 1 dl. olijfolie 250 gram ossenhaas 2 eetlepels pijnboompitten 100 gram rucola 2 eetlepels kappertjes (potje) 125 gram Parmezaanse kaas aan een stuk …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1000 gram steurgarnalen 1 stuk(s) ui 1 stuk(s) wortel 1 stuk(s) preistengel 1 takje(s) groene selderij 1 scheutje(s) citroensap 50 gram korstdeeg 5 gram ansjovisfilet in olie 5 gram rauwe sjalot 5 gram citroenschil (zeste) 1 theelepel(s) citroenolijfolie 200 milliliter garnalenbouillon 0,5 stuk(s) steranijs 1,5 stuk(s) gelatineblaadjes 0,5 eetlepel(s) dille 0,5 eetlepel(s) selderij 2 stuk(s) tomaten 0,5 stuk(s) sjalot 1 scheutje(s) tabasco 150 gram aardappelen 0,5 stuk(s) sjalot 75 gram (Hollandse) garnalen 0,5 bosje(s) peterselie 30 milliliter olijfolie 2 stuk(s) eieren 1 scheutje(s) melk 50 gram kaviaar 50 gram room 100 gram bloemkool 50 milliliter kippenbouillon 50 gram korstdeeg 50 gram korstdeeg 100 milliliter garnalenbouillon 75 gram gepelde (Hollandse) garnalen 50 milliliter kippenbouillon …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

1 klein pakje diepvries spinazie (grofgesneden) 2 plakjes rauwe ham 4 eieren 50 g geraspte extra belegen kaas 20 g boter 8 plakjes diepvries bladerdeeg (10x10 cm) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

200 g gerookte zalm 100 g hüttenkäse 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden 1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden 75 g waterkers 4 eieren (medium) versgemalen citroenpeper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Energie 330 kCal- Eiwit 21 g- Vet 26 g- Koolhydraten 4 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 liter kippen- of groentenbouillon 85 gram boter 1 kleine ui 300 gram risottorijst 125 ml droge witte wijn 1/4 theelepel safffraandraadjes 4 eetlepels (vers)geraspte Parmezaanse kaas + extra om te serveren zout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

225 gram gekookte garnalen 30 gram komkommer 125 gram zure room 3 takjes dille, gehakt rasp van ¼ citroen zout versgemalen peper 8 plakjes gerookte zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Carpaccio is een heerlijke manier om heel verse rauwe vis te serveren. Ook zalm en makreel lenen zich hiervoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept bevat 270 kcal / 1135 kJ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 vastkokende aardappelen 6 eetlepels kwark 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel whiskey of cognac 1 eetlepel citroensap 200 gram noorse garnalen 1 citroen 1 eetlepel gehakte dille olijfolie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 verpakking vissoep 150 g. garnalen 200 g. kabeljauwfilet 1,5 dl. visbouillon 2 dl. halfstijf geklopte slagroom 2 fijngesneden tomaten 2 fijngesneden sjalotjes 5 peterseliestelen 2 eetlepels gehakte peterselie 1 teentje knoflook 1 snufje tijm 2 laurierblaadjes versgemalen peper en zout 11 in koud water geweekte blaadjes gelatine olijfolie om in te bakken citroen om te garneren …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

500 g zalmfilet 3 limoenen of 2 citroenen 1/2 theel. zout 1 kleine komkommer 1 rode paprika 2 eetl. gehakte dille (diepvries) 2 eetl. witte wijnazijn 1 theel. suiker of honing 125 ml crème fraîche versgemalen peper 250 g gemengde sla  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 schoongemaakte nieuwe haringen 2 eetlepels in ringetjes gesneden bieslook 2 dl. halfstijfgeklopte slagroom zonder suiker 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngesneden bieslookringetjes 1 eetlepel gehakte bladselderij 1 augurk in zéér kleine blokjes gesneden 1 eetlepel kappertjes toefje kruiden en radijsjes voor de garnering  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Aparte combinatie van eendenlever en speculaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Ingrediënten voor 6 personen: 24 sint-jakobsnootjes boter peper en zout balsamicosiroop 350 g gemengde bospaddenstoelen, schoongemaakt olijfolie een scheut droge sherry een half bosje waterkers, blaadjes geplukt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

400 gram kalfshaas 8 eetlepel(s) olijfolie 0,5 stuk(s) citroensap 500 gram sla 200 milliliter balsamico-azijn 4 stuk(s) kardemompeulen 2 stuk(s) steranijs 2 stuk(s) kruidnagel 50 gram basterdsuiker-bruine 4 stuk(s) tomaten 2 stuk(s) banaansjalotjes 1 eetlepel(s) kappertjes 1 bosje(s) bladpeterselie 1 bosje(s) basilicum 1 bosje(s) dragon 100 gram eendenlever …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top