1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Soep
Kookboek "Soep"

2 eetl. olijfolie 1 ui, fijngesneden 3 teentjes knoflook, uitgeperst 2 blikken van 400 gr tomatenblokjes 5 3/4 dl groentebouilon 2 handenvol basilicum, plus extra om te bestrooien 1 1/4 dl slagroom mespunt basterdsuiker zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 pastinaak 1 ui 1 teentje knoflook olijfolie 1 ltr groentenbouillon 3 el mosterd 1 busje slagroom (of sojaroom) zout 2 el peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Recept gekregen van restaurant Ankara …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere zeevruchtensoep in combinatie met spek en bleekselderij …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 el olijfolie 1 el tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 envelopje saffraan 100 gr kabeljauwfilet 200 gr rouget barbet (vis) 1 el pernod peper tabasco 150 gr fruits de mer …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een soep voor het hele gezin. De tomatenroomsoep in een nieuw kleedje gestoken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Energie 225 kCal- Eiwit 16 g- Vet 15 g- Koolhydraten 6 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke karaktervolle, romige soep. Wil je een steviger soep? Pureer de soep dan niet. Heerlijk van smaak door de gebakken ui en ontbijtspek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 ui 1 teen knoflook 2 tengels bleekselderij 1 cm verse gemberwortel 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl kurkuma ½ tl paprikapoeder snufje gemalen kaneel 2 el bloem 2 groentebouillonblokjes 1 blikje tomatenblokjes op sap (375 ml, Super de Boer) 600 g kikkererwten uit blik 1 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

300 gram stevige wit-visfilets (bijvoorbeeld zeebaars, mul, kabeljauw) en wat graten (bij de visboer) 12-16 (diepvries) grote ongepelde garnalen 2 uien, grof gehakt 2 worteltjes, in kleine blokjes 3 takjes peterselie 6 eetlepels olijfolie 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes ½ venkelknol, in kleine blokjes 4 tenen knoflook, fijn-gehakt 125 milliliter droge witte wijn 1 envelopje met saffraan-draadjes 1 blik tomaatstukjes zout, versgemalen zwarte peper 6-8 sneetjes ciabatta 1 kleine pijlinktvis, schoongemaakt 2-3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm …  Lees verder »

1 liter bouillon 5 eetlepels verse gehakte kervel 2 eetlepels verse gehakte peterselie 150 gr creme fraiche 1 eetlepel olijfolie 1 stuk bosui Zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1 ui 2 grote kruimige aardappels 1 eetlepel boter 1 blikje tomatenpuree 2 visbouillontabletten 4 eetlepels droge sherry 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1/2 doosje tuinkers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

2 bolletjes knoflook 2 takjes verse tijm 250 g champignons 30 g boter 4 eetlepels bloem ½ l kippenbouillon ½ l melk 1½ dl room zout versgemalen peper 2 eetlepels gehakte peterselie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

1/2 pak witbroodmix (a 500 g) 3 eetlepels olijfolie 4 gedroogde tomaatjes (pot) 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel bloem 4 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) 3 kippenbouillontabletten 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 bakje mascarpone (250 g) 1/2 bakje tapenade mediterrane (a 100 g) 1 dl sherry …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

75 gr boter 700 gr uien 1 liter runderbouillon (bij voorkeur vers) 3 dl droge witte wijn groot snufje gedroogde, groene kruiden (bv. Provençaals) snufje (vers)gemalen nootmuskaat zout versgemalen zwarte peper 6 sneetjes stokbrood 150 gr geraspte Gruyère kaas bladpeterselie voor garnering …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

600 gram spliterwten 3 liter water 2 speklapjes 1 - 1,5 kg varkenskrabbetjes (1 kilo als ze mager zijn en 1,5 kilo als ze veel vet bevatten) 400 gr knolselderij 400 gr winterwortel 400 gr prei 200 gr ui 200 gr aardappelen 250 gr rookworst peper, zout bladselderij roggebrood katenspek …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 pastinaak 1 winterwortel 1/2 pompoen 1/2 knolselderij 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 tl tijmblaadjes, vers of gedroogd chilipeper uit de molen (of poeder) 2 runderbouillon tabletten 1 groentenbouillon tablet extra vergine olijfolie versgemalen zwarte peper en (zee)zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hollands streekmenu. Hoe klein Nederland ook mag zijn, elke streek heeft zijn eigen culinaire tradities en lekkernijen. Het zou natuurlijk jammer zijn om deze niet met de rest van Nederland te delen. Dit streekmenu combineert daarom het beste uit alle regio`s! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top