1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Salades
Kookboek "Salades"

1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden 100 ml extra vergine olijfolie + extra 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 grote rode ui in dunne halve ringen 6 el balsamico van goede kwaliteit 2 el kappertjes 1 schaaltje Tasty Tom tomaten 15 gr basilicum, blaadjes gescheurd 1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt Zout en zwarte peper uit de molen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

400 g pastaschelpjes zout en versgemalen peper 4 gerookte makreel filets 1 komkommer gewassen en in dobbelsteentjes 1 ui gesnipperd 1 bos dille of peterselie fijngehakt 4 el yoghurtmayonaise 2 tl. balsamico- of wittewijnazijn 1 teentje knoflook geperst …  Lees verder »

Een heel simpele, frisse salade die al jaren in mijn familie meegaat. Lekker bij een BBQ of een buffet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze salade heb ik gemaakt met wat ik in huis had omdat ik een keer geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Voedzaam en lekker. Geschikt als avondmaaltijd voor 2 personen en als lichte lunchsalade voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Makkelijk voor de lunch of als bijgerecht voor de volgende dag als je een keer teveel gekookte rijst over hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Waarom een sjalot: de sjalot geeft dit gerecht een ‚€ėbite‚€ô, want zowel de pasta als de avocado zijn flauw van smaak. Ook hoef je minder zout toe voegen; dit wordt opgevangen door de sjalot als natuurlijke smaakmaker. …  Lees verder »

1 courgette, in schuine dunne plakken 9 el olijfolie 200 gr bakje paddenstoelenmix 2 tl oregano 2 portobello`s, in plakjes 1 teen knoflook, geperst 1 el witte wijnazijn 1 tl fijne mosterd 1 sjalot, gesnipperd 150 gr rucola slamelange 4 el dry roasted amandelen peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 blikje ansjovisfilets in olijfolie 3 el kappertjes 1 citroen, uitgeperst 2 teentjes knoflook 4 el olijfolie extra vierge 1 krop andijvie, in brede repen 2 el zongerijpte taggia olijven 50 gr Pecorino Romano (kaas) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze kaassalade heb ik gemaakt van restjes verschillende soorten kazen die ik nog in de koelkast had liggen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

500 gr gekookte zeevruchten (Ah heeft het in de diepvries) sap van 1 citroen 3 takjes basilicum 1 rode ui 100 gr rucola paar takjes bladpeterselie teentje knoflook of knoflookpoeder chilipoeder zout en peper olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 kg vastkokende aardappelen; zout; 300 gram Maaslander kaas; 2 uien; 3 augurken; ¬ľ liter magere yoghurt; 5 eetlepels mayonaise; 2 eetlepels fijngeknipte bieslook; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; 2 eetlepels kappertjes; versgemalen peper; circa 6 radijsjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 grote handvol zwarte olijven 125 gr cherrytomaatjes 1-2 bollen mozzarella Dressing 25 blaadjes basilicum 4 el olijfolie 1 teen geperste knoflook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk stukje gegrilld rundvlees met een pittige mierikswortel-mayonaise, salade en gefrituurde uien. Dit is √©√©n van mijn favoriete gerechten. Kijk voor meer favorieten op mijn blog: http://hetetenisklaar.wordpress.com. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Een heerlijke macaroni zomerschotel, lekker als hoofdgerecht maar ook als lunch en bij de BBQ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

750 g groene asperges 2 vleestomaten 2 eieren 200 g grote garnalen 1 kropje of zakje fris√©e (krulsla) Voor de vinaigrette: 1 eetl. citroensap 1 mespunt suiker zout en versgemalen peper 3 eetl. notenolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

6 vleestomaten 1 grote pot of blik witte bonen circa 800 gram 2 rode uien 4 bosuitjes 300 gram feta 150 gram zwarte olijven zonder pit 0.5 komkommer 2 eieren 2 eetl. fijngehakte peterselie Voor de dressing: 6 eetl. tomatenketchup 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm 3 eetl. azijn of citroensap zout en versgemalen peper 1 dl olijfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Afgelopen zomer kreeg ik in Cortina dAmpezzo deze salade geserveerd. Kenmerkend is de combinatie van de hartige "speck" en de bittere radicchio met balsamico. De avocado gaat er heel goed bij en je kunt ook de speck of pancetta vervangen door rookspekjes. De salade kun je makkelijk varieren. Een zachte slasoort erbij doet het ook heel goed. Speck Alto Adige is een bergluchtgedroogde ham. Tip: je kunt hem ook maken met een Spaans tintje: gebruik kleine blokjes chorizo, helemaal lekker als je die kort flambeert met een creme brulee brander. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor de salade: 4 mootjes zalmfilet van 100 g. 100 g. gerookte spekreepjes 2 eetlepels ma√Įsolie 1/2 ijsbergsla (in dunne reepjes gesneden) 1/4 winterwortel (in dunne reepjes gesneden) 1 fijngesneden sjalotje 2 bosuitjes (in ringetjes) 50 g. taug√© Voor de dressing: 2 eetlepels ma√Įsolie 1 eetlepel witte wijnazijn (Fuchs) 1 theelepel suiker 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel bieslook 1eetlepel gehakte peterselie peper en zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top