1. Home
  2. Community
  3. nmbvv
  4. Kookboek Lunch, brunch, ontbijt
Kookboek "Lunch, brunch, ontbijt"

Een heerlijk gevuld Turks brood. Erg lekker en zeer makkelijk om te maken! …  Lees verder »

2 eetlepels pijnboompitten 150 g Griekse yoghurt 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels dille (diepvries), fijngesneden versgemalen zwarte peper 1 stuk komkommer (15 cm) 6 sneetjes tijgerbrood wit 1/2 zak rucola-sla (of waterkers, a 75) 1 pakje port salut (kaas, 120 g) voorgesneden …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een niet allerdaagse sandwich....... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een mooi, luxe en leuk brunch gerechtje wat volgens mij niet kan mislukken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Fatburner recept …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

250 g. bloem ½ zakje gist 1 theelepel zout 150 ml. lauw water 1 eetl. olijfolie uit Frankrijk van Oil & Vinegar 1,5 eetl. sinaasappelhoning van Oil & Vinegar 2 eetl. Miscuglio kruiden van Oil & Vinegar 25 Gemengde Provencaalse olijven van Oil & Vinegar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Snel een heerlijk notenbrood op tafel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker pittig, maar ook fris door de citroensap die als garnituur dient.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Typische brood; recept gekregen van de bakker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Zeer pittig Turkse broodjes voor lunch die er ook nog heel leuk van vorm zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Heerlijk als bijgerecht, lunch of snack tussendoor. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Vind je het leuk brood de bakken? Bijzonder brood? Te gek brood? Dan is dit een te gek brood met heerlijke Italiaanse Parano kaas …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

500 g bloem, gezeefd 1 zakje gedroogde gist (7 g) 75 ml olijfolie 100 gr semi-zongedroogde tomaten, in stukjes 100 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd 1 theelepel grof zeezout 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

1/2 volkorenbrood in kleine stukjes 3 el olijfolie 2 uien in ringen 1 dikke prei in ringen 200 ml room versgemalen peper nootmuskaat 3 trostomaten 200 gr gemalen Emmentaler & gryere ( gemengd dus) 2 el fijngehakte basilicum …  Lees verder »

8 sneetjes witbrood 1 el pijnboompitten 1/3 komkommer 100 gr Zaziki (bij voorkeur zelf gemaakt) 50 gr gerookte zalmfilet 10 sprietjes (knoflook)bieslook 6 takjes dille …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1/2 limoen, schoongeboend 6 el mayonaise 10 gr verse koriander, fijngesneden 8 sneetjes brood, vierkant 200 gr gerookte zalm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

2 bollen mozzarella 1/2 brood ongesneden (bijv. pain de campagne) 200 ml melk 4 eieren 4 ansjovisfilets in dunne reepjes 2 el gedroogde oregano of vers fijngesneden 100 gr bloem 100 ml olijfolie extra vierge peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk voor bij de BBQ ... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Makkelijk en lekker ovengerecht voor de zaterdag; beetje voorbereiding en de oven doet de rest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top