1. Home
  2. Community
  3. njjkruithof
  4. Kookboek Lekkere hoofdgerechten
Kookboek "Lekkere hoofdgerechten"

Heerlijke pittige spruitjes ,voor na een lekkere gure dag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lang geleden kreeg ik dit recept van een ex-schoonzus. Zij is niet meer in de familie maar het recept wel. Mijn man en kinderen houden niet van spruiten maar op deze manier bereid zijn ze er gek op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit vinden wij een heerlijk gerecht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

2 kipfilets, 60 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 Spaanse peper, 2 kopjes rode linzen, 2-3 el bloem, 75 ml kippenbouillon, sap van 1 citroen, 1 tl paprikapoeder, zout en peper, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 4 sneetjes witbrood, olijfolie (om in te bakken) 100 gr geraspte kaas  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een langzaam gestoofd, hartig smaak bon bon die in je mond weg smelten en vraag naar meer. lekker met bami http://www.smulweb.nl/recepten/1421758/Bami-met-chinese-maggi-kip …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Ik heb er altijd al van gehouden, de hartige, krokante, hap verpakt in bladerdeeg. Eigenlijk een beetje Engels, maar niks is er lekkerder op een koude, mistige dag als deze troosteloze novemberdag. We hadden prei zat en de kipfilet moest op en daar is deze uit ontstaan. Lekker in het weekend bij de openhaard met een glaasje heerlijke rode wijn. Als kind voeger heb ik dit soort gerechten altijd al een ware traktatie gevonden. Voorbereidingstijd ongeveer drie kwartier, baktijd nog eens een klein half uur, maar dan heb je ook wat. Dit is echt heel lekker, eet smakelijk en ik hoor het graag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top