1. Home
  2. Community
  3. nina68
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

500 gram gehakt 1 ui zout olie 2 theelepels fijngehakte Marokkaanse koriander 2 theelepels fijngehakte peterselie 2 theelepels zwarte peper 4 theelepels paprikapoeder 2 theelepels komijnpoeder 1 theelepel kaneel 2 teentjes knoflook een blik gepelde tomaten vier tot zes eieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept. …  Lees verder »

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

*1/2 komkommer *1eetl ketjap manis *1theelsambal oelek *1theel donkerbruine basterdsuiker *1eetl gesnipperde munt of bieslook …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

2 eieren 200 g belegen kaas, grofgeraspt 1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes 1 worteltje, in hele kleine blokjes 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt 100 g cornflakes, verkruimeld 3 eetlepels olie 75 g Griekse yoghurt 1 eetlepel mayonaise 1 theelepel knoflookpuree 4 bruine bolletjes  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekkerste cake van de wereld! …  Lees verder »

Chinese koolrolletjes gevuld met gehakt/garnalen mengsel gestoomd in Earl-Greythee. …  Lees verder »

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Niemand maakt een roerei zo lekker als de Engelsen dat doen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout * VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker * BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een lekker gerecht en uitstekend geschikt voor veel personen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Deze kruidige gehaktballetjes komen uit de keuken van Zuid-Amerika. Lekker met couscous. …  Lees verder »

2 Chinese kolen ? 250 g mihoen ? 2 teentjes knoflook ? 500 g half-om-halfgehakt ? 1 blikje tomatenpuree ? 1-2 eetlepels sambal ? 25 g boter ? zout en peper ? 1 zakje verse koriander (15 g) ? boter om in te vetten  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top