1. Home
  2. Community
  3. nijsen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke pastei in krokant omhulsel met een verrassende vulling van kippenvlees, amandelen en ei …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een smakelijke/eenvoudige amuse, die je in een feestelijke vakantiestemming brengt... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Dit koekje kan je gebruiken voor een millefeuille, maar eigenlijk kan je het ook gewoon serveren bij de koffie. Het is een basisrecept, als je de basishoeveelheden respecteert kan je er alle kanten mee op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Van verse perziken, sinaasappel, limoen, vanille en mousserende witte wijnNaar: Four Seasons, New York, NY Een fruitig koel soepje voor een zomers diner. De mousserende wijn zorgt voor een bijzonder 'bruisend' effect. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit recept heb ik ooit, in 1988, van de Frans/Algerijnse Valerie gekregen. Valerie heb ik daarna nooit meer gezien, maar deze tabouleh maak ik nog steeds in de zomer regelmatig. Fris en lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit is de volledige naam van het recept: Marinade van aardbeien met citrusvruchten, steranijs en kaneel, sabayon van munt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

24 voorgekookte cannellonipijpjes (6 p.p.)2 courgettesbroodkruim van twee oude boterhammen2 tenen knoflook1 ui150 gram walnoten3 el pestohalve liter melk (evt. half melk half slagroom)2 el bloem2 eierenhandje verse peterselie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Azijn 2. Dessertlepels Ketjap Manis 2. Eetlepels Knoflook 5. Teentjes, Fijngesneden Lomboks 2. Fijngesneden Mosterdpoeder 1. Theelepel Olie 3. Eetlepels Peper Naar smaak Suiker 0.5 Dessertlepel Trassie, Gepoft 1. Theelepel Ui 1. Middelgrote, gesnipperd Varkensvlees 750. Gr, fijngesneden. (of kip) Water 1. Klein kopje Zout Naar smaak  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Itroenschil Geraspt, een beetje Ei 0.5 of een kleintje Kemirinoten 6. Geraspt Ketoembar 1. Dessertlepel Knoflook Naar smaak Kokos 100. Gram, droge gemalen Laos 0.5 Dessertlepel Olie Rundergehakt 500. Gram Suiker Naar smaak Trassie, Gepoft 1. Afgestreken theelepel Ui 1. Klein,geraspt Zout Naar smaak  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Koude pastasalade met uitgebakken spekjes, noten en paprika. Recept onstaan in mijn studententijd in Breda. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eenvoudig pastagerecht met kip en een romige saus van Danish Blue. Basis ooit gegeten bij "La Place" van V&D en vervolgens uitgewerkt tot eigen recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Gebakken 'tahoekoekjes'. Hier was ik als kind al gek op en nog steeds vind ik dit een lekker bijgerecht of snack. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top